מרק גריסים איטלקי של אבי ביטון
אבי ביטון מכין לאפרת אנזל ולאמה בלה מרק איטלקי שהוא גם בריא, גם צמחוני ועם תיבול מפתיע שמגיע בסוף. מתוך התוכנית "במטבח עם אמא"
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
0.25 כוס שמן זית
1 גזר חתוך לקוביות קטנות
1 בצל גדול חתוך לקוביות קטנות
2 גבעולי סלרי חתוכים דק
2 ליטר מים
0.5 ק”ג גריסים שטופים מסוננים
1 כף אורגנו שטוחה
פסטו כתוש קפוא
מלח
פלפל
עגבניה מגוררת
2 כפות גרנה פדנה מגוררת
3 שיני שום מגוררות
עלי בזיליקום
שמן זית
אופן הכנה
1 לסיר עמוק יוצקים שמן זית ומטגנים את הירקות.
2 מוסיפים לסיר את החיטה והמים ומבשלים בחום נמוך כשעתיים.
3 יוצקים מרק לצלחות הגשה, ומוסיפים לכל צלחת מעט מרסק העגבניות, השום, שמן הזית, הגרנה פדנה ועלי הבזיליקום ומגישים.
