פוקאצ'ה ביתית ואוורירית של מור אליאסי

מתכון קל להכנה של מור אליאסי לפוקאצ'ה ביתית, אווירית, חמה והכי טעימה שיש! רק להוסיף בצד את המטבלים שאתם אוהבים. יא מאמא כמה שזה טעים וממכר!

זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
עד 24 שעות (כולל הכנת הבצק)
כשרות
פרווה

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

420 מ״ל מים
כפית שמרים יבשים
כף דבש
500 גרם קמח פוקאצ׳ה / לחם
כף שמן זית של מסיק קיבוץ מגל
2 כפיות מלח
אופן הכנה
1 בקערה גדולה מערבבים מים, שמרים ודבש. מניחים בצד ל10 דקות כדי להתחיל את פעולה השמרים.
2 מוסיפים קמח, שמן זית ומלח ומערבבים בעזרת כף רק עד שנוצר בצק (הוא לא יהיה יפה ואחיד וזה בסדר).
3 מכסים בניילון נצמד ומניחים בצד ל10 דקות מנוחה.
4 מזלפים על הבצק מעט שמן זית ומבצעים קיפולים – מותחים את צד ימין של הבצק לכיוון צד שמאל, את צד שמאל של הבצק לכיוון ימין, את החלק העליון למטה ואת החלק התחתון למעלה (כפי שמודגם בסרטון). מכסים ומניחים ל10 דקות מנוחה.
5 שוב מבצעים קיפולים ואז כיסוי ומנוחה. ושוב קיפולים, כיסוי ומעבירים ללילה במקרר.
6 לאחר 12-24 שעות מוציאים את הבצק מהמקרר ומעבירים אותו לתבנית עם נייר אפייה מרוח בשמן זית. מקפלים את הבצק פעם אחרונה ומניחים אותו למנוחה של שעה וחצי.
7 מזלפים שמן זית על הבצק, מפזרים מלח גס ועשבי תיבול שאוהבים ומכניסים לתנור שחומם מראש ל220 מעלות למשך 20 דקות או עד שהפוקאצ׳ה זהובה ויפה.
8 מיד כשהפוקאצ׳ה יוצאת מהתנור מגישים (אפשר עם שום קונפי או מטבלים שאוהבים).

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם