אנחנו זן נדיר: ספרו לנו מי אתם ונתאים לכם את זן שמן הזית המדויק ביותר עבורכם

פעם, לרוב האנשים הייתה בחירה פשוטה – שמן זית או שמן "רגיל". היום רובנו מבינים ומקפידים הרבה יותר על מה אנחנו מכניסים לגוף שלנו, ומבינים שעולם שמן הזית הוא עולם עשיר ומורכב כמעט כמו עולם היין. וכשיש כל כך הרבה זנים שונים של שמני זית, עם כל כך הרבה ניואנסים של ארומות וטעמים, לא יכול להיות שכולנו נשתמש – ונהנה – מאותו זן של שמן זית בדיוק

הכתבה בשיתוף שמן זית מסיק קיבוץ מגל

למעשה, הבחירה בשמן הזית הנכון ביותר נחלקת לשני מישורים: שמן הזית הנכון ביותר לכל מנה – זה שמחמיא לה ומדגיש את הטעמים שלה בצורה הטובה ביותר, ושמן הזית הנכון ביותר לכל אדם – בהתאם לטיפוסים שאנחנו, להעדפות הקולינריות שלנו ולניסיון שלנו במטבח ובעולם שמן הזית בכלל.

כדי לעזור לכם להבין מה שמן הזית המדויק ביותר שאתם יכולים לבחור, ניעזר בזנים של מותג שמני הזית המצוין – מסיק קיבוץ מגל.

אבל בתור התחלה, למי מכם שפחות מתמצא בעולם שמן הזית, נענה על השאלה הבאה:

האם אתם יודעים מה ההבדל בין שמן זית זני לבין בלנד?

החלוקה הבסיסית ביותר בעולם שמן הזית מבדילה בין שני סוגים שונים של שמני זית:

שמן זית זני: שמן זית שמופק מזן ספציפי אחד של זיתים. לכל זן יש תכונות מסוימות שבאות לידי ביטוי בטעמים, בארומות ובמרקם, וההבדלים בין היצרנים השונים קשורים לבחירות שעושה היצרן בתנאי הגידול, החל מסוג האדמה שבה גדלים העצים וכלה בכמות המים (והאהבה) שהם מקבלים.

שמן זית בלנד: כשמו כן הוא – "ערבוב" של מספר זנים שונים. אבל בניגוד למילה "ערבוב" שנשמעת כמו משהו אקראי, כאן מדובר על מלאכת מחשבת של שילוב זנים במינונים מדויקים, בהתאם לטעימות הנעשות על ידי מומחים.

בתוך החלוקה הבסיסית הזאת, ישנם סוגים שונים של זנים (ובהתאמה סוגים שונים של שמני זית זניים) וסוגים שונים של בלנדים, שכל אחד מהם מורכב ממספר שמני זית בעלי מכנה משותף כלשהו.

מסיק קיבוץ מגל מייצרים 10 סוגים שונים של שמני זית זניים ועוד 5 סוגים של בלנדים. לאילו סוגי מנות ומאכלים כל אחד מהם מתאים?

שלב מס. 1 בדרך למציאת שמן הזית שלכם – הכר את הזן:

ארבקינהזן שמקורו בספרד, בעל טעמים עדינים מאוד וארומה קלה של שקדים ירוקים. בשל עדינותו, מתאים בעיקר למנות עדינות שהטעמים שלהן לא דומיננטיים ומחמיא מאוד לתיבול מנות קרות.

אסקלזן שהוא פיתוח ישראלי המבוסס על הכלאה בין שני זנים – ברנע וקלמטה. בניגוד לארבקינה, הטעמים שלו דומיננטיים יותר, עם רמה גבוהה של מרירות וחריפות ועם ארומה עשבונית. יתאים מאוד למנות מהמטבח הים תיכוני, כיאה לזן שנולד באזור.

ברנעשייך לסדרה הארץ ישראלית של מסיק מגל, ומקורו בדרום הנגב ובצפון סיני. המרירות שלו מורגשת ברמה בינונית אבל החריפות עדינה, ויש לו ארומה מעניינת של שקדים ירוקים, בננה ירוקה, עשבי תיבול וזיתי בוסר. הוא מתאים מאוד לסגירה של מנות, להוספה של תיבול בניחוח נעים למנות.

לצ'ינוזן שמקורו באיטליה, עם טעמים עדינים, שמתאים לכל סוגי המאכלים. הוא נחשב לאחד הזנים האיכותיים והאהובים ומומלץ מאוד לאפייה, בישול וטיגון.

נבאליזן נוסף מהסדרה הארץ ישראלית של מסיק מגל, שמקורו באזור השומרון ההררי. יש לו מרירות בינונית, ארומה פירותית ועשבונית וסיומת חרפרפה-עוקצנית.

סוריהזן שסוגר את טריו הסדרה הארץ ישראלית, ומקורו לא בסוריה אלא בלבנון. הוא דויננטי בטעמיו, עם רמה גבוהה של מרירות וחריפות ונגיעה של פירותיות. מתאים לבישול, אפייה וטיגון ומאוד מחמיא לתיבול של חומוס ומנות קרות נוספות מהמטבח הים תיכוני.

פיקואלזן ספרדי במקור, בעל טעם ייחודי שמזכיר טעם של שקד וארומה מפתיעה והדרית. עם זאת, יש לו רמות נמוכות של חריפות ומרירות. מתאים לתיבול של מנות קרות ומומלץ מאוד לאפייה, בישול וטיגון בשל עמידותו לחום.

קורנייקיבמקור מהאי היווני כרתים. בעל טעם עדין, חריפות נמוכה ומרירות בינונית, מחמיא מאוד למטבח היווני והים תיכוני, ומוצלח בכל אופני ההכנה – אפייה, טיגון, בישול ותיבול של מנות חמות וקרות.

קורטינהזן דומיננטי מאוד שמקורו מאיטליה. בעל חריפות ומרירות ברמה גבוהה, מתאים לבישול אבל מומלץ בעיקר לתיבול מנות קרות.

ארבוסנה – זן חדש במסיק קיבוץ מגל, במקור מגיע מספרד, בעל טעמים וארומות של עשבי בר טריים, עולש ובננה ירוקה, עם מעט פרחוניות. המרירות עדינה מאוד והחריפות עדינה וקצרה.

בלנד הבית בלנד הדגל של מסיק קיבוץ מגל. בעל חריפות ומרירות בינוניות, מתאים לכל המאכלים ואופני ההכנה.

הבלנד האורגניבלנד המורכב מזיתים הגדלים בחלקה האורגנית של מסיק מגל, גם הוא בעל חריפות ומרירות בינוניות, וגם הוא מתאים לכל המאכלים ואופני ההכנה.

סדרת בלנד הכרם היחידניסדרה של שלושה בלנדים טרוארים ייחודיים – כל אחד מהם מבוסס על זיתים שגדלים בכרם יחיד ומביא עמו את הייחודיות של הכרם שבו גדלו: כרם נחלים קדומים, כרם נחל חביבה וכרם המישור הגדול. כולם בעלי נוכחות וטעמים ייחודיים, ומתאימים במיוחד לחובבי שמן זית מושבעים.

וכעת, לשלב הסופי: מי אתם ומהו שמן הזית שהכי מתאים לכם?

1. מתחילים בעולם שמן הזית: למתחילים בעולם שמן הזית אנחנו ממליצים להתרגל לטעמים בהדרגה ולעשות זאת עם אחד הזנים הפחת דומיננטיים.. המלצה שלנו: הארבקינה המעודנת.

2. אוהבים מנות עם טעמים חזקים ומיוחדים: מה שאתם צריכים זה שמן זית עם נוכחות כמו קורטינה, אסקל, או אחד השמנים מסדרת בלנד הכרם היחידני.

3. מבשלים הרבה: לכם אנחנו ממליצים לטעום את המגוון להתאים למנות שאתם מבשלים את השמן שהכי מתאים להן.

4. לא מבשלים בכלל: אם אתם לא בשלנים, אבל אוהבים את טעמו של שמן הזית, נמליץ לכם על שמני זית שמחמיאים למנות קרות כמו הבלנד האורגני, בלנד הבית, קורטינה. גם האסקל יהיה נפלא אם מתחשק לכם לתת למנה סיומת מיוחדת ומורגשת.

5. אוכלים בעיקר מנות מהמטבח הים תיכוני: קורנייקי ואסקל יתאימו לכם מאוד וכמובן כל זני הסדרה הארץ ישראלית – ברנע, סורי ונבאלי.

והכי חשוב – אם אתם שייכים לזן המוכר שכל כך אוהב לאכול ומתקשה להחליט ולבחור בין כל הטעמים -במקרה הזה, נמליץ לכם להגיע למרכז המבקרים הקסום של מסיק קיבוץ מגל, ולהתנסות בטעימות של הזנים השונים, או להזמין מהאתר של המותג את ערכת הטעימות הכוללת 6 זנים שונים.


לאתר של מסיק קיבוץ מגל >>

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם