עוגיות סנדביץ' ריבה ועוגיות פריכות עם שוקולד מבצק אחד

מתכון של שיראל בלנק לבצק שאפשר לעשות ממנו מספר סוגים של עוגיות. מושלם לקראת יום כיפור או לכל ימות השנה. אפשר להכין מהבצק הזה מגולגלות, עוגיות סנדביץ, חיתוכיות או כל דבר אחר שעולם לכם לראש

זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
50 דקות
כשרות
חלבי

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

300 גרם קמח
140 גרם קורנפלור
160 גרם אבקת סוכר
קורט מלח
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
4 חלמונים
3 כפות חלב
2-3 כפות אבקת סוכר לפידור מעל
2-3 כפות ריבה לזילוף
חפיסת שוקולד חלב
אופן הכנה
לבצק:
1 במעבד מזון נעבד את כל היבשים עם החמאה הקרה עד לקבלת מעין חול דק ואחיד בלי גושים.
2 נוסיף את הנוזלים ונעבד עיבוד נוסף מינימלי וקצר רק עד שמתחיל להיווצר בצק.
3 נאחד עם הידיים את הבצק ונחלק אותו ל-2 חלקים.
4 נחמם תנור ל-170 מעלות טורבו
לעוגיות ריבה:
1 נקמח מעט את הבצק מ-2 הצדדים ונרדד לעובי הרצוי (מומלץ עובי דק אבל לא דק מידי)
2 נקרוץ עיגולים לעוגיות , ונקרוץ עיגולים נוספים עם עיגול יותר קטן במרכז שישמשו כמכסה.
3 נסיר את השאריות ונאפה בתנור 10-15 דקות.
4 למרקם נמס יותר – נאפה להזהבה מאוד עדינה, למרקם פריך יותר – נאפה להזהבה יותר עמוקה
5 נצנן היטב ונזלף במרכז ריבה (נשאיר טיפה שוליים כדי שלא יברח)
6 נפדר באבקת סוכר את העוגיות עם החור שלנו ונניח מעל כל עוגיה עם ריבה בעדינות.
7 נלחץ לחיצה מאוד עדינה כך שהמילוי לא יברח
לאצבעות שוקולד פריכות:
1 נקמח מעט את הבצק שלנו מ-2 הצדדים ונרדד למלבן דק שיהיה בגודל כפול מחפיסת השוקולד.
2 נחתוך את הדפנות אם צריך למלבן יפה ונניח במרכז את החפיסת שוקולד שלנו.
3 נסגור את החפיסת שוקולד בבצק שלנו בצורת מעטפה. נתחיל מהחלק הצר יותר כלפי פנים ואז נעבור לדפנות הרחבות יותר כלפי פנים.
4 אם חסר מעט בצק כדי שלא יראו את החפיסת שוקולד אז אפשר להוסיף מעט בצק ולסגור היטב.
5 נהפוך את הבצק שלנו כך שהחלק הפחות יפה יהיה למטה ונאפה בתנור שחומם מראש כ 12-15 דקות עד שהבצק כולו לבן והשוליים מקבלים הזהבה מאוד עדינה.
6 נצנן היטב לפני החיתוך ונפדר באבקת סוכר
טיפים והערות מהקונדיטורית:
1 הבצק לא צריך קירור הוא נוח לעבודה ואפשר לעבוד איתו מיד. -הבצק מתאים לעוד הרבה סוגי עוגיות כגון – חיתוכיות , מגולגלות , עוגיות סנדוויץ וכו…
2 אם מכינים מהבצק מגולגלות מומלץ להקפיא היטב את הרולדה לפני האפייה.
3 אפשר להכין בצק מראש , להקפיא ולאפות באותו יום
למה לעבוד קשה? בצק אחד – מגוון אפשרויות. צילום: שיראל בלנק

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם