צבולש (פלצלך) מאפה בצל פולני אותנטי

מאפה שמגיע אלינו מהמטבח היהודי מאיזור לובלין שבפולין מהמאה ה – 19 מאפה פולני קלאסי עשוי ממיטב החומרים המקומיים. מאפה טעים ואווירירי במילוי בצל מטוגן ופרג.

צילום: שירן פרץ
זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
40 דקות
כשרות
חלבי

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לבצק שמרים:
400 גרם קמח לבן ( 3 כוסות)
200 מ"ל מים
2 כפות שמרים יבשים
20 גרם חמאה מומסת
כף סוכר
כפית מלח
למלית:
3 בצלים גדולים קצוצים
3 כפות פרג
חצי כפית מלח
4 כפות שמן קנולה
אופן הכנה
לבצק:
1 במיקסר עם וו לישה שמים את כל מרכיבי הבצק למעט המלח ומתחילים ללוש במהרות בינונית.
2 כשהבצק מתחיל להגבש, מוסיפים את המלח ולשים כ 7 דק לבצק גמיש ואלסטי.
3 מכסים את הבצק במגבת, ומתפיחים לחצי שעה.
למלית:
1 במחבת עם שמן, על אש נמוכה, מאדים את הבצלים עד שצבעם מתחיל להפוך לחום ענברי.
2 שמים את הבצלים בקערה, מוסיפים את הפרג והמלח.
להרכבה:
1 לאחר ההתפחה, מחלקים את הבצק ל 6 עיגולים שווים.
2 כל עיגול מרדדים לעובי חצי ס"מ.
3 במרכז העיגול מניחים את תערובת המלית.
4 אופים בתנור שחומר מראש ל 180 מעלות ל 20 דק' עד הזהבה.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם