קובה בשר של פותנה ג'אבר – שונה , מיוחד וטעים
טוויסט בעלילה: קובה פתוחה (מפתוחה) של פותנה ג’אבר מתוך התוכנית "אוכל של בית"
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
קעריות הקובה
1 כוס בורגול דק מושרה במים
1 בצל חתוך לקוביות
1/2 ק”ג בשר כבש טחון
1 כפית קינמון
1/2 כפית אגוז מוסקט
בהרט
מלח, פלפל
שמן לטיגון עמוק
מילוי
1/4 כוס זיתים שחורים מגולענים
עגבניה חתוכה קוביות
1 בצל חתוך קוביות
חופן עירית קצוצה
2 כפות מיץ לימון
4 כפות שמן זית
2 כפות גרגרי רימון
אופן הכנה
קעריות הקובה
1 מסננים את הבורגול מעודפי נוזלים, מערבבים בקערה יחד עם הבצל והבשר ומתבלים.
2 מחלקים לכדורים שווים, יוצרים בכל כדור גומה, בעזרת ידיים רטובות (כדאי להניח קערית מים בצד), כך שמתקבלות קציצות בצורת קעריות קטנות.
3 מטגנים את “קעריות” הקובה בשמן עמוק כ-3 דקות מכל צידיהן. מעבירים לנייר סופג.
מילוי
1 מערבבים בקערה את כל חומרי המילוי, מלבד הרימון, ומתבלים במלח ובפלפל.
ההרכבה וההגשה
1 ממלאים את “קעריות” הקובה המטוגנות, מקשטים בגרגרי רימון ומגישים, מומלץ ליד סלט ירוק.
