מאפינס תפוזים ותותים של איתי הראל עם ג'קי אזולאי
ליד הקפה – מתכון קליל למאפינס משגעים שכיף לפתוח איתם את השבת מתוך “אצל ג’קי 2
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
מאפינס תפוזים ותותים
1.5 כוסות קמח לבן- שימוש רסטרטו
0.5 כוס חמאה בטמפרטורת החדר
1 כפית אבקת אפייה- שימוש מימונס
0.25 כפית מלח
כוס תותים טיים קצוצים בינוני (עבור התוכן של המאפינס)
כוס מיץ תפוזים – פרימור
כוס סוכר לבן
2 ביצים
אופן הכנה
מאפינס תפוזים ותותים
1 .מחממים תנור ל180 מעלות ומכינים תבנית קאפקייקס עם מג’נטות ל12 מאפינס.
2 .מערבבים בקערה קטנה את הקמח, אבקת אפייה והמלח.
3 באמצעות בלנדר מוט כותשים את התותים לבלילה, ומרוקנים את התוכן לקערית דרך מסננת (כדי שלא יהיו חרצנים בבלילה).
4 לוקחים רבע כוס מהתערובת קמח מלח ומערבבים עם התותים הטריים.
5 במיקסר עם וו גיטרה מכניסים את החמאה, בייצים וסוכר עד התמאה.מוסיפים את המיץ תפוזים, את הגרידת תפוז, המחית תותים, ולמערבבים עד שבלילה אחידה.
6 מוסיפים את הקמח מלח ולערבב רק עד שהם מותמאים
7 מקפלים פנימה עם לקקן את התותים הטריים.
8 בעזרת כף גדולה לגלידה יוצקים את הבלילה לתוך המג’נטות.
