טורט שיש תפוזים קלה להכנה של קרן אגם

מתכון של קרן אגם לעוגת ספוג גבוהה ואוורירית עם תפוזים. עוגה קלה להכנה ומושלמת לצד הקפה.

צילום: יוגב מאיר
זמן הכנה
15 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה רבע
כשרות
פרווה

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

תבנית אנג'ל
6 ביצים גודל L מופרדות לחלבונים וחלמונים
1.5 כוסות סוכר לבן (300 גר')
1/2 כפית מיץ לימון
3/4 כוס מיץ תפוזים קנוי (180 מל')
1/2 כוס שמן קנולה (100 גר')
1 כפית תמצית וניל
2 כוסות קמח לבן (280 גר')
3 כפיות אבקת אפיה
1/4 כפית מלח דק
4 כפות קקאו (40 גר')
אופן הכנה
1 מחממים תנור ל-180 מעלות
2 במיקסר מקציפים חלבונים, עם כוס אחת של סוכר לבן.
3 מוסיפים מיץ לימון וממשיכים להקציף למשך מספר דקות עד לקבלת תערובת תפוחה ויציבה.
4 מוסיפים תוך כדי הקצפה את השמן וממשיכים להקציף עוד מעט.
5 מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים מיץ תפוזים, וניל ומערבבים היטב.
6 מוסיפים פנימה קמח, מלח, אבקת אפייה ומערבבים שוב עד לקבלת תערובת אחידה. מאחדים את תערובת החלמונים עם תערובת החלבונים בתנועות קיפול עדינות. מעבירים 2/3 מכמות הבלילה לתבנית הטורט שלנו ללא שימון התבנית.
7 מוסיפים את הקקאו לתערובת שליש הבלילה שנותרה בקערה ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת שוקולדית אחידה.
8 מעבירים מעל הבלילה הבהירה בתבנית ובעזרת סכין בתנועות עדינות יוצרים צורת שיש. אופים בתנור למשך 55-60 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם