טורט שיש תפוזים קלה להכנה של קרן אגם
מתכון של קרן אגם לעוגת ספוג גבוהה ואוורירית עם תפוזים. עוגה קלה להכנה ומושלמת לצד הקפה.

זמן הכנה
15 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה רבע
כשרות
פרווה
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
תבנית אנג'ל
6 ביצים גודל L מופרדות לחלבונים וחלמונים
1.5 כוסות סוכר לבן (300 גר')
1/2 כפית מיץ לימון
3/4 כוס מיץ תפוזים קנוי (180 מל')
1/2 כוס שמן קנולה (100 גר')
1 כפית תמצית וניל
2 כוסות קמח לבן (280 גר')
3 כפיות אבקת אפיה
1/4 כפית מלח דק
4 כפות קקאו (40 גר')
אופן הכנה
1 מחממים תנור ל-180 מעלות
2 במיקסר מקציפים חלבונים, עם כוס אחת של סוכר לבן.
3 מוסיפים מיץ לימון וממשיכים להקציף למשך מספר דקות עד לקבלת תערובת תפוחה ויציבה.
4 מוסיפים תוך כדי הקצפה את השמן וממשיכים להקציף עוד מעט.
5 מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים מיץ תפוזים, וניל ומערבבים היטב.
6 מוסיפים פנימה קמח, מלח, אבקת אפייה ומערבבים שוב עד לקבלת תערובת אחידה. מאחדים את תערובת החלמונים עם תערובת החלבונים בתנועות קיפול עדינות. מעבירים 2/3 מכמות הבלילה לתבנית הטורט שלנו ללא שימון התבנית.
7 מוסיפים את הקקאו לתערובת שליש הבלילה שנותרה בקערה ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת שוקולדית אחידה.
8 מעבירים מעל הבלילה הבהירה בתבנית ובעזרת סכין בתנועות עדינות יוצרים צורת שיש. אופים בתנור למשך 55-60 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.