סופגניות תפוז
הסופגניה הידועה והמוכרת עם טוויסט מרענן
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
שליש כוס + כף בירה לבנה
2 כפות מיץ תפוזים
ביצה
15 גרם חמאה מומסת
שליש כוס סוכר
קליפה מגוררת מ־1 תפוז
1.5 כוסות קמח תופח
רבע כפית מלח
אופן הכנה
1 שמים בקערה גדולה את הבירה, המיץ, הביצה, החמאה, הסוכר וקליפת התפוז. טורפים היטב. מוסיפים את הקמח והמלח ומערבבים לעיסה אחידה
2 הטיגון: מחממים שמן לטיגון עמוק
3 טובלים כף גלידה (או 2 כפות רגילות) ברבע כוס השמן ולוקחים בעזרתה מעט מהבלילה. מעבירים לשמן ומטגנים 4-3 דקות, עד הזהבה (אם כדורי הבצק משחימים במהירות ותוכם עדיין לא עשוי – השמן חם מדי וצריך להנמיך מעט את הלהבה). מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג, לספיגת עודפי השמן. מכינים כך את כל הבלילה.
4 להגשה: בוזקים אבקת סוכר ומגישים מיד