"אוש שולה" ריזוטו בוכרי עם קורקבנים של לאון אלקלעי
היישר מהמטבח הבוכרי: ריזוטו קורקבנים ועוף עשיר בטעמים מתוך “לאון אל דנטה” בערוץ האוכל
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
500 גרם אורז ארבוריו
2.5 ליטר מים
750 גרם קורקבני עוף חתוכים לפיסות קטנות
6 כנפי עוף חצויים
1 כף מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כוס שמן חמניות
200 גרם בצל לבן קצוץ
3 צרורות כוסברה
מיץ מ – 2 לימונים
100 גרם רכז עגבניות
אופן הכנה
1 מבשלים את הקורקבנים בסיר עם 2.5 ליטר מים למשך כשעה – עד שהם מתרככים.
2 כאשר הקורקבנים מוכנים מוסיפים את הכנפיים ל – 10 דקות נוספות.
3 מסננים את הקורקבנים והעוף ושומרים את הנוזלים על גבול רתיחה.
4 במחבת גדולה שמים את השמן והבצל ומטגנים עד להזהבה קלה.
5 מוסיפים את האורז ומטגנים תוך בחישה עוד כמה דקות.
6 מוסיפים את המלח, הפלפל ורכז העגבניות ומערבבים ושני שליש מהכוסברה קצוצה דק דק.
7 מוסיפים את הקורקבנים.
8 מכאן זה כמו להכין ריזוטו. מוסיפים ממי הבישול, שהם הציר לצורך העניין, בכמויות קטנות תוך בחישה.
9 כאשר מגיעים לדרגת הבישול הרצויה כמעט, מוסיפים את הכנפיים ומסיימים את הריזוטו.
10 מכבים את האש, מעבירים לצלחת הגשה, בוזקים את יתרת הכוסברה ומגישים עם פלחי לימון.