אושפלאו בסיר אחד
אושפלאו קלאסי, כזה שאי אפשר להפסיק לנשנש מהסיר. כדאי לכן להכין כמות כפולה כי כולם הולכים לעוף על המתכון הזה

זמן הכנה
15 דק'
דרגת קושי
בסיסי
זמן הכנה כולל
שעה ו-5 דק'
כשרות
בשרי
מרכיבים
כמות מספיקה ל


מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
3 כפות שמן זית
2 בצלים בינוניים קצוצים גס
4 גזרים בינוניים קלופים, קצוצים לגפרורים
800 גרם סטייק פרגית חתוכה לקוביות
2 כוסות גרגירי חומוס מבושלים
5 שיני שום קלופים שלמים
1 כפית מלח דק
0.5 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית פפריקה מתוקה
0.5 כפית כורכום
3 כוסות אורז בסמטי
4 כוסות מים רותחים
אופן הכנה
1 חותכים את הפרגיות ואת הירקות.
2 מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה.
3 מצרפים לסיר גזר ומטגנים לעוד 2 דקות. לאחר מכן מוסיפים פרגיות, שום, גרגרי חומוס ומתבלים במלח, פלפל שחור, פפריקה וכורכום. מערבבים עד לחצי צלייה של הפרגיות.
4 מצרפים את האורז לסיר, מערבבים למשך דקה שתיים כדי שיקבל צריבה קצרה.
5 מוזגים מים רותחים לסיר, מערבבים, מכסים ומנמיכים את האש ללהבה נמוכה.
6 מבשלים את האורז כ30 דקות. מכבים את האש, מחכים עוד 10 דקות ומגישים חם.