אוסובוקו בקר בפירות יבשים וירקות שורש של איילת לטוביץ'
איילת לטוביץ' מציגה תבשיל מתוק עם ריח משכר – אוסובוקו עגל עם ירקות שורש ופירות יבשים
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
1.5 ק”ג אוסבוקו בקר פרוס
כוס קמח
מלח, פלפל
רבע כוס שמן
2 בצלים, פרוסים דק
2 ראשי שום, חצויים לרוחב
2 שורש פטרוזיליה, קלופים ופרוסים גס
2 שורשי סלרי, קלופים וקצוצים גס
200 גרם משמשים מיובשים
200 גרם שזיפים מיובשים מגולענים
75 גרם ג’ינג’ר מסוכר
1 כוס מיץ עגבניות טרי
כוסות מים
2 כוסות כוסברה קצוצה

אופן הכנה
אופן הכנה
1 מייבשים היטב את נתחי הבשר וטובלים בתערובת של קמח, מלח ופלפל, כך שיכוסו משני הצדדים.
2 מחממים מעט מהשמן בסיר רחב ומשחימים את פרוסות האוסובוקו משני הצדדים. שומרים בצד.
3 מחממים את יתרת השמן באותו הסיר ומאדים את הבצל עד שהוא הופך שקוף.
4 מגבירים את עוצמת הלהבה ומוסיפים את ראשי השום. מטגנים דקה ומערבבים פנימה את השורשים והפירות היבשים.
5 מוסיפים לסיר את פרוסות האוסובוקו ומיץ העגבניות, מתבלים היטב במלח ופלפל ומכסים במים. מביאים לרתיחה ומכפים את הקצף שמצטבר על פני הנוזל.
6 מכסים ומבשלים על אש קטנה במשך שעתיים, או עד שהבשר רך ונימוח.
7 טועמים ומשפרים בישול. הכי טעים לאכול למחרת – מערבבים פנימה את הכוסברה הקצוצה ומחממים באיטיות.
8 מגישים עם אורז לבן.