פאד תאי קלאסי של משה בדישי
מתכון למאכל האסיאתי הקלאסי פאד תאי – מנה מלאה בירקות, חלבון ועשבי תיבול – כל מה שצריך בשביל מנה בריאה, מזינה ומנצחת
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
400 גרם אטריות אורז 3 מ”מ מושרות במים קרים (כשעתיים לפני)
250 גרם עוף חתוך לרצועות בגודל אצבע-שעברו חליטה קצרה
100 גרם טופו חתוך לקוביות
2 חופנים גדושים של נבטים
¼ כרוב חתוך לשערות דקות
1 גזר גדול קלוף חתוך לרצועות דקות
1 גבעול בצל ירוק חתוך לחתיכות של כ-5 ס”מ
½ כפית ג’ינג’ר טרי מגורד
2 חביתות דקות מ- 3 ביצים
30 גרם בוטנים קלויים, קצוצים
3 כפות שמן סויה
1/3 כוס רוטב פאד תאי
2 כפות צ’ילי מתוק
כף רוטב צ’ילי חריף
אופן הכנה
1 מחממים את השמן בווק. מוסיפים את הכרוב והגזר ומקפיצים כדקה
2 מוסיפים את הג’ינג’ר ואת האטריות ומערבבים עד לריכוך חלקי של האטריות (כ- 3 דקות)
3 לאחר מכן מוסיפים את הטופו, העוף, רוטב פאד תאי, צ’ילי מתוק וצ’ילי חריף וממשיכים להקפיץ כחצי דקה
4 מוסיפים את הנבטים והבצל הירוק ומערבבים/מקפיצים חצי דקה נוספת
5 מגישים בצלחת, מכסים כל מנת פאד תאי בחביתה ומקשטים בבוטנים, כוסברה וליים
