טארט אגסים ושקדים עם טוויסט של שיראל בלנק
קינוח מושלם לראש השנה! מתכון קל להכנה לטארט אגסים ושקדים עם פטנט שיקצר את העבודה בחצי. מומלץ עם כדור גלידה בצד.

זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
50 דקות
כשרות
פרווה
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לבצק : לטארט קוטר 24 ס"מ
220 גרם קמח לבן מנופה
70 גרם אבקת סוכר
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
קורט מלח
ביצה M
לאגסים:
4-5 אגסים גדולים
800 מ״ל מים
200 גרם סוכר
לקרם:
75 גרם חמאה רכה (בטמ׳פ חדר)
65 גרם סוכר
חצי כפית תמצית וניל
כף רום / תמצית שקדים
ביצה M
75 גרם שקדים טחונים
10 גרם קמח
ביצה להברשה
אופן הכנה
1 נחמם תנור ל-170 מעלות
2 נתחיל בבישול האגסים – בסיר קטן נשים מים וסוכר לרתיחה . נקלוף ונחתוך לרבעים את האגסים .נוציא את הליבה הקשה , נחתוך את הרבע לחצי . נבשל במי סוכר את האגסים כ-20-30 דקות עד שהם רכים אבל יציבים (נועצים סכין או קיסם זה צריך להינעץ בקלות) מסננים ומקררים מעט. שימו לב שלא רכים מידי ומתפרקים
3 לקרם שקדים -נערבב בקערה חמאה רכה ,וסוכר נוסיף את התמציות ונערבב. נוסיף ביצה ונערבב עד להטמעה . נוסיף את השקדים והקמח ונערבב לאיחוד. 3.לבצק- נעבד ידנית או במעבד מזון את כל היבשים ואת החמאה הקרה לפירורים אחידים שנראים כמו חול . נוסיף את הביצה ונעבד עד שמתקבל בצק (לא מעבר)!
4 הרכבה- נרדד את הבצק לעיגול עגול ולא ישר בדפנות (בערך ל-30-32 ס״מ) . נמרח במרכז את הקרם שקדים ונשמור על שוליים לסגירה. נניח את האגסים בצורה מעגלית וצפופה . נפזר שקדים פרוסים, נבריש בביצה את השוליים ונסגור כלפי פנים את כל השוליים. נוודא שמהודק היטב.
5 מומלץ להעביר לתבנית קוטר 24 לשמירה על הצורה בזמן האפייה.
6 נאפה כ- 40-50 דקות עד להשחמה יפה. נצנן , נפדר באבקת סוכר כדור גלידה וזהו מושלםםם!