פאפאנש – סופגניות רומניות קלות להכנה של תומר סוויסה מ "תושה בייקרי"
מתכון של תומר סוויסה מ"תושה בייקרי" לסופגניות הרומניות המפורסמות פאפאנש. לצד מטבל של שמנת חמוצה ומעדן תות שדה "סנדלפור". סופגניות מושלמות לחג החנוכה!

זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
45 דקות
כשרות
חלבי
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
250 גרם גבינה רכה (ריקוטה או שמנת 5%)
2 ביצים
40 גרם סוכר (כ-2 כפות)
140 גרם קמח לבן (כוס אחת)
חצי כפית מחית וניל
חצי כפית אבקת אפיה
גרדיה מחצי לימון
קורט מלח
להגשה\מילוי:
מיכל שמנת חמוצה
מעדן תות שדה "סנדלפור"
אופן הכנה
1 מכינים את התערובת: בקערה גדולה מערבבים בעזרת בלנדר ידני את כל החומרים עד שמתקבלת תערובת חלקה ואחידה.
2 מחממים שמן לטיגון עמוק ל-160 מעלות.
3 משמנים מעט את הידיים, יוצרים טבעות בצורת ספינג' (או כדורים קטנים למי שמעדיף גרסת "מיני פאפאנש").
4 מטגנים כדקה וחצי מכל צד עד להזהבה יפה, ומוציאים לנייר סופג או רשת.
5 מניחים את הפאפאנש על צלחת, מוסיפים מעל כף שמנת חמוצה וכף מעדן התות שדה
6 בתאבון!
צליאק
האם אפשר להחליף קמח לבן בקמח ללא גלוטן ?
האם אפשר להחליף קמח לבן בקמח ללא גלוטן ?
חני says:
בהחלט אפשר לנסות
בהחלט אפשר לנסות
רועי says: