פפנש רומני קל להכנה
מתכון לפפנש – סופגניית גבינה רומנית שהכי כיף לאכול עם שמנת חמוצה וריבה. מתכון של הבלוגרית חיה דר
זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
20 דקות
כשרות
חלבי
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
כמות ל 8 סופגניות
500 גר’ גבינה לבנה כחושה /טוב טעם/אורדה/טבעון
250 גר’ קמח תופח/ קמח לבן +שקית אבקת אפייה
גרד מלימון
4 ביצים
2 שקיות סוכר וניל
4 כפות סוכר
כפית תמצית וניל משובחת
להגשה:
שמנת חמוצה
ריבת דובדבנים
דובדבנים חמוצים בסירופ
אופן הכנה
1 מערבבים את הגבינה עם הביצים, סוכר, גרד לימון וסוכר וניל.
2 מוסיפים את הקמח בהדרגה עד שנוצר בצק גמיש ולא דביק (יתכן ולא תזדקקו לכל כמות הקמח) מידי ומערבבים היטב, אם משתמשים בקמח + חומרי התפחה מערבבים אותם יחד.
3 משהים לשעה במקרר לאיחוד והתפחת החומרים .
4 מחממים סיר עם שמן בגובה 2 סנטימטרים לערך.
5 תולשים כדורי בצק, מכדררים לכדור ומחוררים באמצע חור.
6 מכניסים לסיר עם השמן החם (לא רותח), 150-160 מעלות ומזהיבים משני הצדדים.
7 מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
8 מגישים את הפפאנש על צלחת, מעל יוצקים או לצד ריבה ושמנת חמוצה.