מתכון לפרגיות בדבש ולימון בנינג׳ה גריל ביתי
בא לכם ביס ממכר? פרגיות בדבש ולימון שתכינו בנינג'ה גריל עם טעם מטריף שלא תרצו להפסיק לנשנש. איך מכינים? מתכון

זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
20 דקות
כשרות
בשרי
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
חבילת פרגיות (כ- 10 יחידות) נקיות וטריות (או קפוא מופשר)
¼ כוס דבש
¼ כוס שמן זית
מיץ מלימון אחד
3-4 שיני שום כתושות
⅓ כוס מים חמימים (להמסת הדבש)
2-3 גבעולים של רוזמרין
מלח ופלפל לפי הטעם
להגשה – אורז או פחמימה אחרת כמו תפ״א/בטטות או סלט.
אופן הכנה
1 שמים בקערה את הדבש ומוסיפים את המים החמים, מערבבים עד להמסה של הדבש. מוסיפים את יתר מרכיבי המרינדה ומערבבים לאיחוד. מוסיפים את הפרגיות ומניחים בצד לכחצי שעה כדי שהפרגיות יספגו טעמים.
2 מדליקים את הנינג׳ה גריל על תוכנית צלייה, חום של 180 מעלות ל- 15 דק׳ ולוחצים על כפתור ההפעלה, נותנים למכשיר לבצע פעולת חימום מקדים ולאחר סיומה מוסיפים פנימה את הפרגיות מניחים מעל הפרגיות את גבעולי הרוזמרין ומפעילים את הנינג׳ה (במידה ולא כל הפרגיות נכנסות בנגלה הראשונה, מחלקים לשני סבבים).
3 בתום הצלייה בנינג׳ה מוציאים, מגישים לצד התוספת שבחרתם, אנחנו בחרנו באורז לבן, יוצקים מעט מהרוטב שהתנקז בנינג׳ה על האורז והפרגיות, ומגישים, בתאבון.