עוגת מוס פסיפלורה ושוקולד לבן עם ג’לי אננס-מנגו

אסטלה מלמדת בכיתת האומן שלה להכין עוגת מוס פסיפלורה ושוקולד לבן עם ג’לי אננס- מנגו. מתכון ל-2 פסים במסגרת בגודל 11X38 ס”מ מתוך העונה השלישית של התוכנית "אסטלה – כיתת אומן".

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

למוס הפסיפלורה:
287 גרם מחית פסיפלורה
37 גרם תערובת ג’לטין
235 גרם שמנת מתוקה מוקצפת
183 גרם מרנג איטלקי
ג’לי אננס – מנגו:
225 גרם מחית אננס
225 גרם מחית מנגו
75 גרם סוכר
105 גרם תערובת ג’לטין
מוס שוקולד לבן:
150 גרם שמנת מתוקה
2 גרם מקלות וניל (1/2 יח’)
225 גרם שוקולד לבן
40 גרם תערובת ג’לטין
19 גרם רום לבן
375 גרם שמנת מתוקה מוקצפת
אופן הכנה
מוס הפסיפלורה:
1 מחממים כמות קטנה של המחית ל- 60°c.
2 מוסיפים ג’לטין מומס ומאחדים עם יתרת המחית.
3 מערבבים כשליש מהמחית עם מרנג ומחברים עם שאר המחית.
4 מקפלים את הקצפת אל התערובת בהדרגה.
ג’לי אננס:
1 מחממים מחצית מהמחית עם הסוכר עד להמסה.
2 מאחדים עם יתרת המחית ועם ג’לטין מומס.
3 יוצקים 250 גרם לכל מסגרת ולהקפיא.
מוס שוקולד לבן:
1 מביאים לרתיחה את השמנת עם מקלות וניל.
2 יוצקים את המסה החמה על השוקולד הלבן ולאחר כחצי דקה טוחנים בעזרת בלדר מוט עד לקבלת מסה אחידה.
3 מוסיפים ג’לטין מומס ורום.
4 מקפלים קצפת כשהתערובת מתחת ל-35°c.
5 הרכבת העוגה (up side down: מותחים היטב ניילון נצמד על גבי המסגרות.
6 יוצקים 400 ג’ מוס פסיפלורה לכל מסגרת. מקפיאים ליצירת קרום.
7 מניחים מלבן רולדה מעל המוס.
8 מניחים את מלבן הג’לי הקפוא מעל הרולדה ומעליו עוד מלבן רולדה.
9 יוצקים את מוס השוקולד הלבן מעל הרולדה (350 ג’ לכל תבנית).
10 מניחים מלבן רולדה מעל מוס השוקולד הלבן. מקפיאים היטב.
11 הופכים את המוס, מחלצים מהתבנית, מצפים ומקשטים.
עוגת מוס פסיפלורה ושוקולד לבן עם ג’לי אננס- מנגו, צילום: יח"צ

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות