המבורגר כשר לפסח של יובל בר נר
יובל בר נר מציג מתכון מופלא להמבורגר כשר לפסח שהילדים ישמחו לנסות
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
ל”כריך”:
3 מצות
500 גרם בשר בקר טחון
2 יח' כרישה פרוסה דק
1 ביצה
3 כפות שמן זית לטיגון הכרישה
מלח ופלפל לפי הטעם
1 כפית ראס אל חנות
שמן לטיגון
לציפוי:
2 ביצים טרופות
2 מצות טחונות במעבד מזון לקמח מצות “גס”
לרוטב אלף האיים:
3 כפות מיונז איכותי
2 כפות קטשופ
1 כף חרדל דיז'ון
מעט רוטב וורצ’סטר (אופציונאלי)
1 כף ברנדי
מלח ופלפל לפי הטעם
להגשה:
סלט ירוק-עלי חסה ערבית ועגבניות שרי מתובלים במעט לימון ושמן זית
שקית “תפוצ’יפס”
אופן הכנה
1 מטגנים במחבת קטנה את הכרישה הפרוסה, בשמן הזית עד לריכוך ומצננים מעט
2 מערבבים בקערה את חומרי המילוי: בשר טחון, ביצה, כרישה,”ראס אל חנות”, מלח ופלפל. (ניתן לטגן קציצה קטנה ולטעום, כדי לתקן תיבול במידת הצורך)
3 טורפים בקערה נוספת את הביצים ובקערה שטוחה אחרת את קמח המצה ה”גס”
4 מורחים מצה במעט מים בעזרת מברשת וממתינים כדקה בערך. שוברים את המצה ל-4 חלקים שווים פחות או יותר. לוקחים כדור בגודל בינוני מתערובת הקציצות ומניחים על רבע מצה. משטחים לעובי חצי ס”מ ומכסים עם רבע נוסף. בצורה זו מכינים את כל 3 המצות כך שמתקבלים 6 כריכים
5 מחממים שמן בגובה 1 ס”מ בערך במחבת רחבה. טובלים כל “כריך” מצות בביצה הטרופה, מעבירים לציפוי בקמח המצות ומעבירים לשמן החם. מטגנים 3-4 בכל פעם, עד הזהבה משני הצדדים
6 מכינים רוטב אלף האיים: מערבבים בקערה קטנה את כל המרכיבים, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך
7 מוציאים את ה”שניצלים” מן המחבת , מעבירים לנייר סופג ומגישים חם לצד הרוטב, הסלט והצ’יפס
