עוגת תפוז ושקדים כשרה לפסח של שי לי ליפא
שי לי ליפא עם מתכון מושלם לעוגת תפוזים ושקדים כשל"פ וללא גלוטן
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
3 ביצים
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
קליפה מגוררת מתפוז אחד
80 מ”ל (1/3 כוס) מיץ תפוזים טבעי
80 מ”ל (1/3 כוס) שמן
300 גרם (3 כוסות) שקדים טחונים דק
אופן הכנה
מתכון לתבנית קוגלהוף או תבנית קפיצית בקוטר 24
1 מחממים תנור ל – 170 מעלות ומשמנים תבנית.
2 מקציפים ביצים עם סוכר 8 – 6 דקות לתערובת תפוחה מאוד ובהירה.
3 מוסיפים קליפת תפוז, מיץ תפוזים, שמן ושקדים טחונים ומקפלים בעדינות לבלילה אחידה.
4 יוצקים לתבנית.
5 אופים 50 – 40 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש עם פירורים לחים.