סלט אביבי לפסח של אסף גרניט
סלט גורמה סופר מרשים ומרענן עם סלק, אפונה, פול, פילטים של מקרל ועשבי תיבול
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
רכיבים ל 4 מנות:
1 ראש שום סגול
200 גר’ אפונה
200 גר’ פול
1 סלק
1 צרור בצל ירוק
1 צרור רשאד
1 צרור ריג’לה
4 פילטים מקרל טרי
מיץ רימונים טרי
עגבניות שרי קלופות
1 כף לימון
שמן זית
מלח ים
פלפל שחור
כוסברה
אופן הכנה
1 חותכים סלק לקוביות בגודל בינוני מתבלים במלח, פלפל שמן זית וכמון ומכניסים לאפיה של 180 מעלות לכ- 30 דקות
2 מפרידים את השום לשיניים, ומבשלים בשמן זית על אש נמוכהכ – 30 דקות
3 מרוקנים את האפונה והפול מהתרמיל חולטים חליטה קצרה במים רותחים ומעבירים למי קרח
4 מנקים את הדג מעצמות ומהעור ומשרים אותו בלימון מלח פלפל ורכז רימונים
5 פורסים את הבצל הירוק לפרוסות, מפרידים את עלי הריג’לה והרשאד
6 מערבבים את כל המרכיבים לקערת עירבוב מלבד הסלק
7 מתבלים במלח, פלפל רכז רימונים מיץ לימון שמן זית ופלפל שחור. בערבוב האחרון מוסיפים את הסלק
