פסטה א-פג׳ולי של לאון אלקלעי
לאון אלקלעי מלמד אותנו להכין פסטה א-פג'ולי מהירה וטעימה, מתוך העונה השניה של התוכנית "לאון אל דנטה"
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
500 גרם שעועית לבנה קטנה
90 סמ”ק שמן זית
1 שן שום
1 פלפל צ׳ילי יבש לפי הטעם
1 ענף סלרי ללא עלים
1 גזר שלם
1 בצל שלם
1 קופסת “פולפה”
1 ליטר מים
300 גרם פסטה
4 עלי בזיליקום
אופן הכנה
1 במידה ומשתמשים בשעועית יבשה – משרים את השעועית במשך 24 שעות תוך החלפת מים שלוש פעמים.
2 בסיר בעל תחתית עבה מניחים שמן שום וצ׳ילי. מחממים עד שעולה ריח התבלינים.
3 מוסיפים את הסלרי, הגזר, הבצל והפולפה.
4 מוסיפים את השעועית ואת המים, מבשלים עד שהשעועית רכה, כשעה וחצי.
5 מוציאים שליש מהשעועית, את הגזר, הבצל והסלרי.
6 טוחנים עם בלנדר מוט/בלנדר עוצמתי עד לקבלת מחית חלקה.
7 מחזירים לסיר את המחית ומערבבים.
8 מוסיפים לאותו הסיר פסטה ומבשלים לפי הוראות היצרן. כשהפסטה מוכנה מכבים את האש וממתינים כ- 5 דקות.
9 לחילופין, ניתן לבשל את הפסטה בסיר נפרד עם מים ומלח ולאחר מכן להעביר את הפסטה המבושלת לסיר המרק.
10 מתבלים במלח ופלפל, מעטרים בבזיליקום פרוס לרצועות, בוזקים שמן זית איכותי ומגישים.
