פטוצ'ינה ארבע גבינות של לאון אלקלעי
תמיד מדברים על גבינה ויין, תארו לכם ארבע גבינות בליווי פסטה טריה
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
1 חבילת פטוצ’יני ביצים
1 כף חמאה
1 כפית שאלוט קצוץ
1 ענף מרווה
0.25 כוס יין לבן ויונייה שרדונה של יקב רמת הגולן
0.5 כוס שמנת מתוקה
0.75 כוס גבינת פוקרינו מגורדת
0.25 כוס מוצרלה פרסקה חתוכה לקוביות
0.25 כוס גבינת גראנה פאדאנו מגוררת
0.5 כוס קממבר ללא הקרום, חתוכה לקוביות
1 מי בישול של הפסטה
1 מלח
1 פלפל שחור גרוס
1 פטרוזיליה קצוצה
אופן הכנה
1 מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן
2 בזמן שהפסטה מתבשלת: במחבת עמוקה שמים את החמאה עם השאלוט. אחרי דקה מוסיפים את המרווה והיין
3 מביאים לרתיחה ומצמצמים מעט
4 מוסיפים את השמנת ומביאים לרתיחה
5 מוסיפים את הגבינות ומגיעים לרוטב אחיד
6 כאשר הפסטה מוכנה, שומרים כוס ממי הבישול, ומסננים את הפסטה
7 מדללים מעט את הרוטב עם מי הבישול, מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים את הפסטה
8 מערבבים ומעבירים לארבע צלחות הגשה
