לינגוויני פסטו סיציליאנו של לאון אלקלעי
לאון אלקלעי מלמד אותנו להכין פסטה לינגוויני ברוטב פסטו סיציליאנו שלא תרצו שתיגמר
מרכיבים
כמות מספיקה ל


מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לפסטו סיציליאנו:
1 צרור בזיליקום
50 גרם פיסטוקים קלויים, קלופים
2 שיני שום
קורט מלח
125 סמ”ק שמן זית
לפסטה
500 גרם לינגוויני
להגשה:
50 גרם פרמג’יאנו מגוררת
2 כפות פיסטוק קלוי קצוץ
מעט שמן זית
אם רוצים: 50 מ”ל שמנת מתוקה
אופן הכנה
מכינים את הפסטו:
1 במעבד מזון טוחנים את כל מרכיבי הפסטו פרט לשמן, מומלץ להתחיל בפולסים ורק לאחר מכן לעבור לעבודה רציפה של המעבד. בוזקים את שמן הזית תוך כדי טחינת המרכיבים
הפסטה:
1 מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. כאשר הפסטה מוכנה, מסננים אותה מן הנוזלים (שומרים מעט ממי הבישול) ומחזירים לסיר
2 מערבבים את הפסטה עם הפסטו, לפי הטעם
3 מוסיפים מעט ממי הבישול ומערבבים
4 טועמים ומתקנים תיבול בעזרת מלח
5 מחלקים לארבע צלחות, בוזקים פרמג’יאנו ופיסטוק קלוי, זולפים מעט שמן זית ומגישים מיד
6 ניתן להגיש גם עם שמנת, במקרה זה יש לשלבה בשלב חימום הפסטו במחבת.
