פסטה עם פסטו זוקיני ועגבניות מיובשות ועוד רטבי פסטו אפשריים
תשמרו את העמוד הזה במועדפים כי יש כאן 3 מתכונים לרוטב פסטו לפסטה, עכשיו לכם נשאר רק להחליט מה בא לכם בערב: פסטו וצנוברים, פסטו ושמנת או פסטו זוקיני ועגבניות מיובשות

זמן הכנה
15 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
20 דקות
כשרות
חלבי
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לרוטב פסטו וצנוברים:
1 חבילת פסטה (500 גרם) מבושלת לפי ההוראות
6 קוביות פסטו דורות
4 כפות צנוברים קלויים
3 כפות שמן זית
1/3 כוס מים
מלח
פלפל שחור
לרוטב פסטו ושמנת:
4 קוביות פסטו דורות
1 מיכל שמנת מתוקה (38%)
½ כוס מים
מלח
פלפל שחור
לרוטב פסטו זוקיני ועגבניות מיובשות:
4 כפות שמן זית
2 קישוא/זוקיני בינוני
10-12 עגבניות מיובשות
4 קוביות פסטו דורות
1/3 כוס מים
מלח
פלפל שחור
אופן הכנה
1 בוחרים פסטה מתאימה למנה: לפסטה על בסיס שמן זית עדיף להימנע מפסטה חלולה (פנה למשל). מבשלים את הפסטה לפי ההוראות על האריזה.
2 מרפדים סיר או תבנית עוגה עמוקה בנייר אפיה. יוצקים חצי מכמות הבשמל ומסדרים את הקנלוני בעמידה עד שהתבנית מתמלאת (לא לצופף יותר מידי).
לרוטב: פסטו וצנוברים/ פסטו ושמנת
1 שמים את כל המרכיבים למעט מלח ופלפל בסיר רחב ונמוך (סוטאז'), ומדליקים להבה בינונית.
2 מחממים כ2-3 דקות עד שהכל מתחבר, מתבלים במעט מלח ופלפל, שופכים את הפסטה המבושלת לסיר ומערבבים היטב.
3 טועמים, מתקנים תיבול מלח ופלפל ומגישים עם פרמזן מגורד בצד.
פסטו זוקיני ועגבניות מיובשות:
1 מחממים סיר נמוך ורחב עם 4 כפות שמן על להבה בינונית.
2 בינתיים חותכים את הקישוא לרצועות ומוסיפים למחבת.
3 מטגנים כדקה תוך כדי ערבוב.
4 חותכים את העגבניות המיובשות לרצועות ומוסיפים לסיר.
5 מוסיפים 4 קוביות פסטו דורות, מים, מלח ופלפל וממשיכים לבשל עוד דקה.
6 מוסיפים את הפסטה ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול.