ריגטוני טונה ואפונה של לאון אלקלעי
מתכון לפסטה ביתית וטעימה עם טונה ואפונה שאפשר להכין בבית בקלי קלות
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
500 גרם ריגטוני
4 כפות שמן זית
1 שן שום מעוכה
1 פלפל קאיין יבש לפי הטעם
2 קופסאות טונה בשמן זית
2 כוסות אפונה קטנה קפואה
1 כוס תרכיז עגבניות
1 מלח
1 פלפל שחור
1 חופן פטרוזיליה קצוצה
4 כפות פירורי פאנקו
2 כפות שמן זית
אופן הכנה
1 מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן
2 מערבבים את פירורי הפאנקו עם השמן ומחממים על מחבת תוך תנועה עד שהפאנקו מזהיב
3 מעבירים לצלחת לצינון
4 בזמן שהפסטה מתבשלת שמים בווק את השמן והשום כאשר השום משחים זורקים ומוסיפים קאיין
5 מוסיפים את הטונה ומפוררים. מוסיפים את תרכיז העגבניות ומביאים לרתיחה
6 דקה לפני שהפסטה מוכנה מוסיפים את האפונה ומתבלים
7 כאשר הפסטה מוכנה שומרים מעט ממי הבישול, מסננים ומחזירים לווק
8 בוזקים פטרוזיליה ומעבירים לצלחות הגשה
9 בוזקים פירורי פאנקו בשמן זית