פסטה עדשים
פסטה ברוטב עגבניות בתוספת עדשים זו מנה מנחמת, מזינה ומדהימה
זמן הכנה
10 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה
כשרות
חלבי
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
100 גרם (חצי כוס) עדשים ירוקות יבשות
200 גרם פסטה שאוהבים
2 שיני שום
50 גרם רסק עגבניות
3 עגבניות בשלות מגורדות בפומפייה
שמן זית
פלפל שחור, מלח
פרמזן
אופן הכנה
1 מכינים פסטה לפי הוראות יצרן
2 שמים בסיר שמן זית, כותשים את השום ומוסיפים לשמן, מבשלים 2 דקות
3 מוסיפים לסיר רסק עגבניות, עגבניות מגורדות, מלח ופלפל
4 מכניסים לסיר נפרד את העדשים, ממלאים מים 3 ס"מ מעל העדשים ומבשלים במכסה סגור עד שהעדשים מתרככות
5 מסננים את העדשים המוכנות ומוסיפים לרוטב העגבניות ומבשלים 10 דקות. מניחים בצד לצינון
6 מגישים בצלחת פסטה ורוטב, מגרדים מלמעלה בנדיבות פרמזן וזוללים