פשטידת פסטה חלבית של מירב שיינר – דנצ׳נקו
מירב שיינר – דנצ׳נקו, אוצרת השאריות, לא זורקת דברים לפח!
ובפינתנו לא זורקים דבר לפח, אגלה לכם סודות קטנים למתכונים נהדרים אותם תוכלו להתקין במהירות ובקלות מכל הבא ליד, בלי לתכנן מראש, בלי רשימת מצרכים ובלי סיבוכים מיותרים, והכל משאריות. מתכון לפשטידה משאריות שנשארו במקרר שמתאימה לתבנית פייקרס (או כל תבנית אחרת חסינת חום) בקוטר 26 בעומק 5-7 ס״מ או מלבנית בגודל 20×30.
בתחילת השבוע ובמהלכו רובינו מבקרים במרכולים לקנייה השבועית, ולא אחת מתפתים למבצעים, בעיקר כאלה שטומנים בחובם גם כמויות שלא תמיד צריכים: 1+1 , שלישיית, מארז, צמד ועוד כהנה וכהנה נוסחאות שיווקיות שיגרמו לנו לקנות עוד ועוד ולהפוך את המקרר למחסן ואת הארון לסליק. יכול להיות שאנחנו עדיין קצת גלותיים ומכינים את הסטוקים בצד לימים נוראים? בין אם אנו כאלה ובין אם סתם חובבי קניות ואוהדי מבצעים, אנחנו קונים וקונים ועוד קצת קונים.
והשבוע עובר חיש מהר ומרבית המוצרים נותרים מבויישים במגרות ומדפי המקררים ועם רובם אנחנו לא ממש יודעים מה עושים. לתת לחתול? להזמין את החברים של הילדים? לזרוק? הו לא האחרון מבחינתי לא בא בחשבון! אוכל לא זורקים! זאת לימד אותי סבי עליו השלום ועל כך סיפורים רבים, שאספר לכם בהמשך, אם תהיו נחמדים… ?
אז מה רבון העולמים עושים עם יוגורט שתכף פג תוקפו, שמנת חמוצה שתכף מחמיצה, גבינה לבנה שטבעה בשלולית, גבינות קשות שנראות מותשות וערימות של חבילות פסטה ופתיתים (כי המבצע היה על חמש חבילות) – פשטידה קלה וטעימה שהילדים ואתם תעוטו עליה, חמה או קרה.
אז הופ קדימה קחו קערה גדולה ולעבודה!
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
- רגישים לגלוטן יכולים להמיר לפסטה ללא גלוטן או לאטריות ביצים ללא גלוטן ואת כף הקמח להמיר בכף קמח תפוחי אדמה או קמח נטול גלוטן.
- אפשר לאחסן את הפשטידה עד שלושה ימים במקרר בכלי אטום. ניתן לאכול חם או קר.
- הכותבת היא מירב שיינר מירב שיינר – דנצ׳נקו, מתכונאית ויועצת קולינרית, צלמת וסטייליסטית לתחום המזון, כותבת את טור האפייה ״ניחוח עוגה״.
עוגת אוכמניות שמופיע היום בוואלה
אשמח באם תרשמי במתכון כמה אבקת אפיה לשים כי זה לא מופיע וגם האם צריך להפשיר את האוכמניות. בתודה
אשמח באם תרשמי במתכון כמה אבקת אפיה לשים כי זה לא מופיע וגם האם צריך להפשיר את האוכמניות. בתודה
שולמית says: