מיני טארטים פורטוגליים (פסטל דה נטה)

אי אפשר להתחמק מהם בפורטוגל – ולמה בכלל צריך? ככה תכינו בבית פסטל דה נטה מושלם – צילמה והכינה הבלוגרית ליאור משיח מהבלוג "ליאורוש"

כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

1 חבילה בצק עלים חמאה
40 גר' קמח לבן
¼ כפית מלח
350 מ"ל חלב
265 גר' סוכר
80 מ"ל מים
1 כפית תמצית וניל
1 מקל קינמון
קליפת לימון קצוצה לרצועות
6 חלמוני ביצה
לעיטור: אבקת סוכר וקינמון טחון
אופן הכנה
1 בקערה טורפים 40 גר' קמח עם 60 מ"ל חלב עד לקבלת תערובת חלקה, מניחים בצד.
2 בסיר מרתיחים מים, סוכר, וניל וקליפת לימון קצוצה לרצועות עד ל-104 מעלות צלסיוס. מסירים מהאש.
3 בסיר קטן, מרתיחים את שארית החלב (290 מ"ל) עם מקל הקינמון.
4 כאשר החלב מגיע לסף רתיחה, מסננים אותו לתערובת הקמח והחלב וטורפים היטב.
5 מסננים פנימה גם את סירופ הסוכר שהכנו וטורפים היטב. לאחר שהתערובת מתקררת מעט, מוסיפים את החלמונים אחד אחד וטורפים היטב. מסננים את התערובת ומצננים.
6 בינתיים, מחממים תנור ל-290 מעלות צלסיוס.
7 פורסים על משטח העבודה בצק עלים ומגלגלים אותו לגליל הדוק. מרדדים את הגליל מעט על מנת להאריך אותו.
8 בעזרת סכין חדה, חותכים את קצוות הגליל, ומחלקים אותו ל-2. כל חלק מחלקים ל-6, סה"כ 12 חתיכות.
9 משמנים תבנית שקעים לקאפקייקס.
10 לוקחים כל חתיכה של בצק עלים שחתכנו, ומרדדים אותה קלות מהחלק העגול – כלומר, הבצק יונח בתבניות כמו ספירלה.
11 מרדדים כל חתיכה ומרפדים כל שקע בתבנית הקאפקייס. מקפידים שהבצק יגיע ממש עד למעלה.
12 לאחר שהמלית התקררה, מוזגים אותה לבצק בתבנית, ¾ גובה.
13 אופים 7-10 דקות עד שהמאפים משחימים מאוד.
14 מוציאים מהתנור ומניחים להם להתקרר כמה דקות בתבנית.
15 לאחר כמה דקות, בזהירות, מוציאים את המאפים מהתבנית.
16 בוזקים עליהם אבקת סוכר עם קינמון טחון ומגישים.
פסטל דה נטה
פסטל דה נטה

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות