אוזני המן במילוי מטריף של חמאת בוטנים ונוגט של שחר פודיק
מתכון קל להכנה של שחר "פודיק" לאוזני המן עם בצק טעים ופריך ובמילוי מטריף של חמאת בוטנים ונוגט. הכי ממכר וטעים שיש!

זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
40 דקות
כשרות
חלבי
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לבצק:
1 קילו קמח לבן
1 שקית אבקת אפייה
1 כוס סוכר (בנפח 180)
1 קמצוץ מלח
2 חפיסות חמאה (בטמפ' החדר)
1 כפית מחית וניל
3 חלמונים L
1 ביצה שלמה לארג'
140 גרם מיץ תפוזים סחוט טבעי (18 כפות)
למילוי:
1 ממרח נוגט
1 ממרח חמאת בוטנים
לציפוי:
250 גרם שוקולד חלב (2.5 חפיסות)
250 גרם שמנת מתוקה (גביע)
1 חופן בוטנים גרוסים
אופן הכנה
1 למיקסר של קנווד מוסיפים את כל החומרים היבשים – 1 קילו קמח מנופה, שקית אבקת אפייה, סוכר קמצוץ מלח ומערבבים.
2 מוסיפים את החמאה הרכה, מחית הוניל, החלמונים, הביצה, ומיץ התפוזים, מרכיבים וו גיטרה ומתחילים ללוש את הבצק. (עוצמה 1)
3 מחלקים את כדור הבצק שהתקבל ל-2 – אחד מהם מכסים בניילון נצמד ואת השני מרדדים בין 2 ניירות אפייה (לא דק מדיי – עובי של כ-5 מ"מ). קורצים עם קורצן קוטר 8 עיגולים ואת השאריות מכדררים לעוד כדור ומרדדים שוב, חוזרים על הפעולה הזאת שוב ושוב עד שמתקבלים הרבה כדורי בצק.
4 ממלאים כל כדור בחמאת בוטנים וממרח נוגט, מורחים את האצבע בחלבון ביצה (הלבן) ומברישים עם האצבע על העיגול ואז סוגרים לצורת אוזן המן בעדינות. ממשיכים כך לכל שאר אוזני ההמן, רצוי לקרר אותן מעט לפני האפייה או אפילו להכניס למקפיא לכשעה ואז ישר לאפות (ישמרו על הצורה שלהן טוב יותר ופחות יסדקו!).
5 נחלץ את שאריות הבצק אותן ניתן לאחד ולהכין עוד עוגיות.
6 בסיום טובלים חצי אוזן המן בגנאש השוקולד וישר מדבקים צ'אנקים של בוטנים קצוצים. תהנו!