בראוניז חמאת בוטנים ללא קמח חיטה של מיקי שמו
עוגיות הבראוניז מוכיחות כי השילוב בין חמאת בוטנים לשוקולד איכותי מנצח, מתוך “במטבח עם אמא” ספיישל חדר כושר.
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
תערובת
150 גרם שוקולד מריר קצוץ
100 מ”ל שמן קוקוס
240 מ”ל מייפל טבעי מיימונס
320 גרם חמאת בוטנים טבעית (ללא סוכר)
3 ביצים בינוניות
1 כף תמצית וניל
1 כפית מלח
70 גרם אבקת קקאו
1 כפית אבקת סודה לשתייה
180 גרם אבקת שקדים
50 גרם שוקולד צ’יפס
70 גרם סוכר דמררה

אופן הכנה
מכינים את העוגה
1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית עם תרסיס שמן.
2 שמים בקערה שוקולד מריר ושמן קוקוס וממיסים במיקרוגל או מעל בן מרי. מערבבים לקבלת תערובת אחידה
3 שמים בקעה גדולה את תערובת השוקולד, סירופ מייפל, סוכר וחמאת בוטנים וטורפים עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים ביצים ותמצית וניל וטורפים עד שהם נטמעים בתערובת.
4 מוסיפים שקדים טחונים, קקאו, סודה לשתייה ומלח ומקפלים עד לקבלת תערובת אחידה וסמיכה.
5 מעבירים מחצית מהתערובת לתבנית משומנת קלות ומשטחים בעזרת גב כף או מרית. מפזרים מעל שוקולד צ’יפס ומכסים ביתרת התערובת. משטחים בצורה שווה את התערובת.
6 אופים כ-18-20 דקות עד שהבראוניז כבר לא מבריקים אבל הקיסם הננעץ יוצא לח מאוד. מצננים ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות.
7 מחלצים את משטח הבראוניז מהתבנית וחותכים לריבועים קטנים.
8 שומרים בכלי אטום במקרר עד שבוע. רצוי להגיש בטמפרטורת החדר.