עוגת אגסים ופרג של מיקי שמו
העוגה שגרמה למיקי שמו להפוך לקונדיטור – עוגה בחושה עם אגסים מבושלים, פרג וזיגוג מתקתק
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
מרכיבים לתבנית קפיץ עגולה 24 או ל – 3 תבניות אינגליש קייק באורף 25 ס”מ לעוגה
200 גרם חמאה רכה
350 גרם (3/4 1 כוסות) סוכר
6 ביצים מידה XL
1 כפית תמצית וניל
קליפה מגוררת מ-1/2 לימון
140 גרם (1 כוס) קמח תופח
240 גרם (1/2 2 כוסות) פרג טחון טרי
240 גרם (1 כוס) רסק תפוחים
100 שוקולד לבן קצוץ
לאגסים:
6 אגסים בינוניים קלופים, חצויים לשניים ללא הגרעינים
מים למילוי סיר בינוני
200 גרם (1 כוס) סוכר
2-3 פלחי לימון
2-4 מקל וניל חצוי לשניים שגרעיניו מגורדים
אופן הכנה
1 ממלאים סיר בינוני במים עם הסוכר, פלחי הלימון ומקל הווניל החצוי והגרגירים.
2 מכניסים לתוכו את האגסים ומבשלים במשך כ-10 דקות עד לרתיחה, ומסננים. (חשוב להבהיר: אנו לא רוצים אגסים רכים, אלא אגסים חצי רכים, כי באפיה הם לא יתרככו לנו כמו שצריך, ולכן אנו מרככים חלקית בבישול). מסננים היטב ומצננים.
3 מחממים תנור ל-170 מעלות.
מכינים את העוגה:
1 במיקסר עם וו גיטרה מערבלים כוס סוכר, חמאה, ביצים, תמצית וניל וקליפה מגוררת למשך כ-5 דקות במהירות בינונית עד לקבלת תערובת תפוחה.
2 עוצרים את פעולת המיקסר, ומוסיפים תוך כדי ערבול תמידי ע”י לקקן את רסק התפוחים, הפרג, הקמח ושוקולד לבן קצוץ.
מעצבים ואופים:
1 מורחים מעט חמאה בתחתית התבנית ובשוליים, ומניחים את חצאי האגסים בתחתית.
2 יוצקים את הבלילה על גבי האגסים.
3 אופים למשך 45 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם פירורים לחים (העוגה צריכה להיות לחה ומעט ספוגית).
4 מצננים היטב.
5 מחלצים את העוגה מן התבנית, הופכים, כך שחצאי האגסים כלפי מעלה, מפדרים במעט אבקת סוכר (לא חובה) ומגישים.
