חורשט סבזי -אוכל פרסי של רותי ונועם
היישר מנווה שלום, רותי ונועם מראות לכם איך מכינים אוכל פרסי אמיתי.

מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
2 צרורות שמיר
2 צרורות כוסברה
2 צרורות פטרוזיליה
חבילת סלרי
2 כוסות שעועית אדומה שהושרתה במים במשך הלילה
1 קילו בשר שריר או כתף
2 בצלים
3-4 לימונים פרסים שבורים
1/2 כוס מיץ לימון
תיבול: כף מלח, פלפל, כף כורכום, כף כמון
אופן הכנה
1 משרים את השעועית האדומה ללילה.
2 קוצצים את הבשר לחתיכות גדולות. מבשלים את הבשר והשעועית עד לריכוך.
3 קוצצים את הבצל ומטגנים במחבת עד להשחמה. מוסיפים לסיר עם הבשר והשעועית.
4 שוטפים היטב את הירוקים, קוצצים ומוסיפים לסיר. מתבלים ומוסיפים את הלימונים ומיץ הלימון.
5 מוסיפים כ-2 כוסות מים ומבשלים כשעה נוספת עד שהתבשיל מוכן ויש מספיק נוזלים.
6 מגישים בקערית כרוטב לאורז לבן.