טורון – קינוח בננות משגע פיליפיני

השף אבי ביטון אירח את רונאלדו וברנדט לופז, זוג שפים פיליפינים שחיים בארץ ומנהלים יחד מסעדה פיליפינית מצליחה בתל אביב (בה הם מכינים את כל המנות הייחודיות מהמטבח הפיליפיני), הפעם הם מכינים טורון – קינוח בננות מהמטבח הפיליפיני.

בשיתוף משרד התיירות הפיליפיני

כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

12 דפי פילו
6 בננות חצויות לרוחבן
4 כפות סוכר חום
1 כפית קינמון
1/3 כוס שמן קנולה לטיגון
לגנאש שוקולד:
1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
2 חפיסות שוקולד (200 גרם)
אופן הכנה
1 מערבבים את הסוכר והקינמון בקערה רחבה, וטובלים בהם את הבננות החצויות
2 מקפלים כל עלה פילו לשניים (לצורת מלבן, כפי שמוצג בוידאו), מניחים את הבננה בשולי המלבן הכפול ומגלגלים. מניחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
3 מחממים מחבת עם שמן קנולה ומניחים את הבצקים המגולגלים על המחבת, מטגנים מצד אחד עד שהוא משחים, הופכים לצד השני ,זורים סוכר מלמעלה, הופכים לצד השני וזורים סוכר שוב
4 מסירים מהמחבת לנייר סופג להצטננות
5 בינתיים מכינים את הגנאש: על אש בינונית, יוצקים את השמנת המתוקה לקלחת
6 כשהשמנת מגיעה לרתיחה מוסיפים את השוקולד ומערבבים עד להמסה מלאה של השוקולד ותערובת אחידה – מסירים מהאש
7 להגשה: יוצקים את הרוטב בצלחת עמוקה, ומניחים מעליו את מאפי הבננה

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות