פאי פקאן ומייפל מרשים וחגיגי של שיראל בלנק

הקינוח המנצח לראש השנה! מתכון לפאי פקאן ומייפל מרשים וחגיגי שכל האורחים יעופו עליו!

זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
50 דקות
כשרות
פרווה

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לבצק : תבנית פאי קוטר 24 ס"מ
180 גרם קמח
45 גרם אבקת סוכר
25 גרם שקדים טחונים
קורט מלח
90 גרם חמאה קרה
ביצה M
למלית:
4 ביצים M
65 גרם חמאה מומסת
140 גרם סוכר חום כהה
130 גרם מייפל
כפית תמצית וניל
קורט מלח
130 גרם פקאנים טבעיים קצוצים דק
חופן פקאנים טבעיים שלמים לקישוט
להברשה:
2 כפות מייפל + כפית מים חמים (לערבב)
אופן הכנה
לבצק:
1 במעבד מזון נעבד את כל היבשים והחמאה עד לקבלת סוג של חול אחיד ללא גושי חמאה. נוסיף ביצה ונעבד רק עד לקבלת בצק (לא מעבר)
2 נקמח מעט את הבצק ואת הנייר אפייה ונרדד בין שני ניירות אפייה כך שהבצק יהיה גדול בהיקף שלו בכמה ס״מ מהתבנית פאי שלנו.
3 נשמן היטב את התבנית בחמאה מומסת (שימו לב לשמן היטב גם בין החורים) נהפוך את הבצק עם נייר האפייה בעדינות על התבנית , נקלף את נייר האפייה ונכניס מעט פנימה כך שהבצק יגע בתחתית התבנית . נהדק את כולו. *שימו לב שנהדק היטב בכל הדפנות והתחתית אבל בזהירות מבלי לקרוע את הבצק . אם הבצק נקרע מעט אפשר להשלים עם חתיכת בצק קטנה ולהדק.
4 נחתוך/נגזור את השוליים הגדולים ונכניס למקפיא לחצי שעה
למלית פקאן:
1 נחמם תנור ל-170 מעלות טורבו
2 בקערה נערבב חמאה מומסת , סוכר חום כהה , וניל ומייפל לתערובת אחידה.
3 נוסיף את הביצים ונערבב היטב
4 נוסיף את המלח והפקאן ונערבב לאיחוד
להרכבה:
1 נוציא את הקלתית מהמקפיא , נעביר סכין חדה וחלקה (ללא שיניים) וניישר את הדפנות בצורה יפה וחלקה
2 ננעץ עם מזלג חורים בתחתית
3 נשפוך את כל התערובת לתוך התבנית
לאפיה:
1 נאפה כ-20 דקות בתנור שחומם מראש.
2 נוציא בזהירות : התערובת עוד לא תהיה מוכנה וזה בסדר
3 נקשט בפקאנים איך שאוהבים ונחזיר לעוד כ- רבע שעה בתנור – הטארט מוכן שהתערובת מעט תפוחה , יציבה ורכה רכה אבל לא נוזלית
4 -נוציא , נבריש במעט מייפל את כל החלק העליון ואת הפקאנים. וזהו מוכן בתאבון
5 ניתן לשמור במקרר* מומלץ לאכול בטמפ׳ חדר ועם כדור גלידה לחוויה מושלמת

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם