פאי פקאן וחלבה – השילוב המושלם!

מתכון קל (מאוד!) לפאי פקאן, עם בצק פריך מוכן (או שתכינו בעצמכם.ן) , שערות חלבה, פקאנים ומייפל. העוגה הזו כלכך קלה להכנה ואתם הולכים להתאהב בעוגה.

זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
50 דקות
כשרות
חלבי

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לתבנית פאי מתפרקת קוטר 24 ס"מ
180 גרם קמח
45 גרם אבקת סוכר
25 גרם שקדים טחונים
קורט מלח
90 גרם חמאה קרה
ביצה M
או: בצק פריך מוכן מופשר
למלית:
חבילת שערות חלבה
200 גרם פקאנים מסוכרים
להברשה:
חצי כוס מייפל
אופן הכנה
לבצק:
1 במעבד מזון נעבד את כל היבשים והחמאה עד לקבלת סוג של חול אחיד ללא גושי חמאה. נוסיף ביצה ונעבד רק עד לקבלת בצק (לא מעבר)
2 נקמח מעט את הבצק ואת הנייר אפייה ונרדד בין שני ניירות אפייה כך שהבצק יהיה גדול בהיקף שלו בכמה ס״מ מהתבנית פאי שלנו.
3 נשמן היטב את התבנית בחמאה מומסת (שימו לב לשמן היטב גם בין החורים) נהפוך את הבצק עם נייר האפייה בעדינות על התבנית , נקלף את נייר האפייה ונכניס מעט פנימה כך שהבצק יגע בתחתית התבנית . נהדק את כולו. *שימו לב שנהדק היטב בכל הדפנות והתחתית אבל בזהירות מבלי לקרוע את הבצק . אם הבצק נקרע מעט אפשר להשלים עם חתיכת בצק קטנה ולהדק.
4 נחתוך/נגזור את השוליים הגדולים ונכניס למקפיא לחצי שעה
5 או משתמשים בבצק פריך מוכן ומצונן, פורסים על תבנית ומהדקים היטב, מחוררים במזלג את הבצק
להרכבה:
1 מחממים תנור ל-170 מעלות
2 מסדרים את שערות החלבה על התבנית ומהדקים היטב
3 מסדרים מלמעלה פקאנים באופן אחיד ומסודר
4 מכניסים לתנור ואופים במשך 40 דקות עליון תחתון
5 מוציאים מהתנור, מיד מוזגים חצי כוס מייפל על כל פני הפאי , מצננים על השיש ומעבירים למקרר לשעתיים או ללילה

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם