פאי פקאן וחלבה – השילוב המושלם!
מתכון קל (מאוד!) לפאי פקאן, עם בצק פריך מוכן (או שתכינו בעצמכם.ן) , שערות חלבה, פקאנים ומייפל. העוגה הזו כלכך קלה להכנה ואתם הולכים להתאהב בעוגה.

זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
50 דקות
כשרות
חלבי
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לתבנית פאי מתפרקת קוטר 24 ס"מ
180 גרם קמח
45 גרם אבקת סוכר
25 גרם שקדים טחונים
קורט מלח
90 גרם חמאה קרה
ביצה M
או: בצק פריך מוכן מופשר
למלית:
חבילת שערות חלבה
200 גרם פקאנים מסוכרים
להברשה:
חצי כוס מייפל
אופן הכנה
לבצק:
1 במעבד מזון נעבד את כל היבשים והחמאה עד לקבלת סוג של חול אחיד ללא גושי חמאה. נוסיף ביצה ונעבד רק עד לקבלת בצק (לא מעבר)
2 נקמח מעט את הבצק ואת הנייר אפייה ונרדד בין שני ניירות אפייה כך שהבצק יהיה גדול בהיקף שלו בכמה ס״מ מהתבנית פאי שלנו.
3 נשמן היטב את התבנית בחמאה מומסת (שימו לב לשמן היטב גם בין החורים) נהפוך את הבצק עם נייר האפייה בעדינות על התבנית , נקלף את נייר האפייה ונכניס מעט פנימה כך שהבצק יגע בתחתית התבנית . נהדק את כולו. *שימו לב שנהדק היטב בכל הדפנות והתחתית אבל בזהירות מבלי לקרוע את הבצק . אם הבצק נקרע מעט אפשר להשלים עם חתיכת בצק קטנה ולהדק.
4 נחתוך/נגזור את השוליים הגדולים ונכניס למקפיא לחצי שעה
5 או משתמשים בבצק פריך מוכן ומצונן, פורסים על תבנית ומהדקים היטב, מחוררים במזלג את הבצק
להרכבה:
1 מחממים תנור ל-170 מעלות
2 מסדרים את שערות החלבה על התבנית ומהדקים היטב
3 מסדרים מלמעלה פקאנים באופן אחיד ומסודר
4 מכניסים לתנור ואופים במשך 40 דקות עליון תחתון
5 מוציאים מהתנור, מיד מוזגים חצי כוס מייפל על כל פני הפאי , מצננים על השיש ומעבירים למקרר לשעתיים או ללילה