פיקנייה במעשנה של נינג'ה

עם האובן גריל חיצוני ומעשנה של נינג'ה יש לכם אין סוף אפשרויות לארוחות שחיתות בבית. נתח פיקנייה מעושן עם רוטב מתקתק ליד ותפוחי אדמה וברוקולי תגישו מנה כמו במסעדה.

זמן הכנה
15 דקות
דרגת קושי
בינוני
זמן הכנה כולל
15 דק׳ + 3 שעות במעשנה
כשרות
בשרי

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

נתח פיקנייה במשקל של כ- 2.5-3 ק״ג
אסאדו על העצם
לתיבול הבשר – מלח, פלפל, תערובת תבלינים לעישון
שבבי עץ של נינג׳ה לטעם עישון עדין
תוספות לבחירה – אנחנו בחרנו בתפוחי אדמה אפויים בנינג׳ה ובברוקולי חלוט ורוטב צלי בקר
לרוטב:
½ כוס רוטב סויה
¼ כוס מים
¼ כוס סוכר חום כהה
2 כפות דבש
2 כפות חומץ אורז (או חומץ תפוחים)
1 כף שמן שומשום
2 שיני שום, קצוצות דק
1 כף ג'ינג'ר טרי מגורד
1 כף קורנפלור מעורבב ב-2 כפות מים
1 כף מירין (לא חובה, מוסיף טעם מתקתק)
@ninja.il לעשן כמו מקצוענים עם הגריל החיצוני והמעשנה של נינג'ה המתכון המלא באתר ערוץ האוכל שריג היבואן הרשמי #נינג׳ה #מעשנה #גריל #סטייק #עלהאש ♬ original sound – נינג׳ה
אופן הכנה
1 מוסיפים את שבבי העץ במקום המיועד להם במעשנה
2 מדליקים את המעשנה על תכנית ״עישון״ ומחממים את המעשנה ל- 170 מעלות ומגדירים זמן של שעתיים וחצי.
3 מתבלים את נתחי הבשר – הפיקניה והאסדו – במלח, פלפל ותערובת התבלינים לעישון, ולאחר שהמעשנה הגיעה לחום היעד, ומופיעה הפקודה להוסיף אוכל, מכניסים את הבשר למעשנה למשך כשעה בחום של 170 מעלות, ולאחר מכן למשך שעה וחצי/שלוש נוספות (תלוי בגודל הנתח) בחום נמוך יותר של 120 מעלות עד שהנתח מבושל היטב, שחום היטב מבחוץ ורך מבפנים.
4 במקביל מכינים את התוספות: חותכים תפוחי אדמה לרבעים, מערבבים בקערה עם מעט שמן, כף קונפלור, ותערובת תבלינים לפי טעם אישי, אנחנו תיבלנו בכפית כמון, כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית כורכום, מלח ופלפל ובישלנו בנינג׳ה גריל בתכנית טיגון באויר למשך 40 דק׳.
5 מפרידים את הברוקולי מהגבעול למספר המנות הרצוי וחולטים במים רותחים עם מעט מלח.
הכנת הרוטב:
1 בסיר קטן, ערבב את רוטב הסויה, המים, הסוכר החום, הדבש, חומץ האורז, שמן השומשום, השום והג'ינג'ר. אם יש לך מירין, הוסף אותו בשלב זה. בשל את התערובת על חום בינוני, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהסוכר נמס והתערובת מתחילה לרתוח בעדינות, כ-5-7 דקות. הוסף את תערובת הקונפלור והמים לרוטב תוך כדי ערבוב. המשך לבשל את הרוטב על חום נמוך במשך 2-3 דקות נוספות, עד שהרוטב מתעבה ומקבל מרקם סמיך יותר.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם

    אולי יעניין אותך גם:

    ארץ הזית

    הילה אלפרט | 16.09.2024

    כולם היו זניי

    הילה אלפרט | 16.09.2024

    על תווים ותוויות

    הילה אלפרט | 16.09.2024