מאפה פילאס עם קבב ועגבניות צרובות של עומר מילר
מאפה בצק עם קבב תוצרת בית, ירוקים וסילאן. המתכון של עומר מילר מתוך “טעים אש”.
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
1 ק”ג בשר טחון
1 בצל
1 פלפל חריף
1 כף ממרח שום
1 חופן פטרוזיליה
1 כפית מלח
1 כפית פלפל
2-3 כפיות פפריקה
1 כפית כמון
4 עגבניות
1 פלפל חריף
שמן זית לשימון התבנית
1 בצק פילאס
2 כפות סילאן
2 כפות מים
2 כפות ממרח שומשום סילאן
אופן הכנה
1 בקערה מניחים את הבשר הטחון.
2 קוצצים את הבצל, הפלפל החריף והפטרוזליה ומוסיפים לבשר הטחון, מתבלים במלח, פפריקה, כמון, ופלפל שחור.
3 מוסיפים ממרח שום ולשים היטב את התערובת.
4 צרים קציצות שטוחות ומטגנים על מחבת שטוחה עם מעט שמן זית.
5 חותכים עגבניות לחצאים, ממליחים ומוסיפים למחבת – מחממים בטאבון/ תנור כ – 10 – 6 דקות.
6 פותחים את הבצק ואופים בתנור/ טאבון כ – 5 דקות.
7 מורחים סילאן מדולל במעט מים על פני הבצק המוכן.
8 שמים את הקציצות והעגבניות על פני הבצק.
9 חותכים דק פלפל חריף ומוסיפים.
10 מזגגים ממרח שומשום סילאן מעל המאפה, הבשר והירקות.
