מיני פירמידת שוקולד דובאי לפסח
מתכון למיני פירמידת שוקולד דובאי לפסח, כשרה לפסח, קינוח מעוצב ומרשים של איה תמם מתוך מעוצבות

זמן הכנה
20 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
קירור במקרר של לילה
כשרות
חלבי
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לשוקולד:
300 גרם שוקולד מריר איכותי
לקדאיף ( אטריות אורז):
150 גרם איטריות אורז דקות
100 גרם חמאה מומסת
50 גרם סוכר
לתערובת פיסטוק:
50 גרם מחית פיסטוק
50 גרם פיסטוקים קצוצים
לעיטור: אבקת איבוק מוזהבת
אופן הכנה
יצירת שבלונת הפירמידה:
1 על חומר שקף או פלסטיק, יצרו שבלונה פרוסה של פירמידה. קפלו והדקו את השבלונה עם גומיה לכלי קטן כך שתשמור על הצורת פירמידה.
הכנת השוקולד:
1 אם אתם עובדים בשיטה ביתית ללא טמפרור, תחממו את השוקולד במיקרוגל בפולסים או בבן-מרי. יש להקפיד על הימנעות ממגע עם מים.
2 ברגע שהשוקולד מתמוסס, מברישים את התבנית בשכבת שוקולד דקה, מכניסים למקרר עד שהשוקולד מתייצב.
3 מרחו שכבה שנייה של שוקולד למרקם עמיד יותר. הקפידו לעבודה בשכבות דקות וקרירות.
הכנת הקדאיף:
1 הניחו את שערות האורז בכלי רחב ושטוח.
2 שפכו מים רותחים על שערות האורז כדי לבשלן.
3 לאחר שהן סיימו להתבשל, סננו את המים עד לייבוש.
4 הוסיפו חמאה מומסת וסוכר, ערבבו היטב ואז שימו בתנור בטמפרטורה של 160מעלות צלזיוס למשך כ-30 דקות עד שאטריות הקדאיף משחימות.
הכנת תערובת הפיסטוק:
1 ערבבו את מחית הפיסטוק עם הפיסטוקים הקצוצים' , יחד עם אטריות הקדאיף שיצאו מהתנור
הרכבת הפירמידה:
1 ממלאים את פרלין הפירמידה עם תערובת הקדאיף והפיסטוק ועם שכבת שוקולד כדי לסגור את הפרלין.
2 מכניסים להתייצבות במקרר
סיום ועיטור:
1 כשהשוקולד מוכן והפרלין יציב, קלפו את השקף בזהירות
2 ציירו עם כלי חד את לבני הפירמידה
3 הוסיפו את שפריץ הזהב המנצנץ בעדינות להשלמת האפקט דובאי
טיפים:
1 שימור מבריק לשוקולד: ניתן לשמור על מראה מבריק של השוקולד אם שומרים אותו בטמפרטורה קרירה כמו במקרר או במקפיא.