פירמידת פירות מעוצבת וחגיגית לפסח
פירמידת פירות מועצבת, צבעונית וחגיגית, עם תחתית בצק פריך וקרם קצפת. קינוח מעוצב ומרשים של איה תמם מתוך מעוצבות שמתאים לכל חגי השנה גם לפסח

זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
20 דקות
כשרות
חלבי
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לבצק הפריך:
300 גרם קמח תופח לפסח
40 גרם שקדים טחונים
100 גרם אבקת סוכר
200 גרם מחמאה קרה, חתוכה לקוביות
2 חלבונים
לקרם קצפת:
1 ליטר שמנת מתוקה קרה
6 כפות אינסטנט פודינג וניל
3 כפות סוכר
לעיטור:
תותים
קיווי
ענבים (ירוקים ושחורים)
אוכמניות
אננס
מנגו
(אפשר להשתמש בכל פרי טרי בעונה)
אופן הכנה
1 בקערת המיקסר מניחים את הקמח התופח אבקת הסוכר והשקדים הטחונים ומערבבים קלות.
2 מוסיפים את המחמאה הקרה בחתיכות קטנות וממשיכים לערבב עד שמתקבלים פירורים.
3 מוסיפים את החלבונים ולשים עד לקבלת בצק אחיד.
4 עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-20 דקות להתייצבות.
5 עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-20 דקות להתייצבות.
6 בעזרת שבלונה חותכים חמישה ריבועים בגודל 20 ס"מ, 16 ס"מ, 12 ס"מ, 8 ס"מ ו-4 ס"מ
7 מסדרים את החתיכות על תבנית עם נייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות במשך כ-20 דקות, עד להזהבה קלה.
8 מוציאים מהתנור ומניחים לצינון מלא.
הכנת הקרם:
1 9. במיקסר עם בלון הקצפה מתחילים להקציף את השמנת במהירות נמוכה.
2 10. מוסיפים בהדרגה את הסוכר ואינסטנט הפודינג תוך כדי הקצפה איטית.
3 מגבירים בהדרגה את המהירות עד שהקצפת יציבה ואוורירית.
הרכבת העוגה:
1 מניחים על משטח את הריבוע הגדול ביותר (20 ס"מ) ומשתמשים בצנתר טיפה לזילוף קרם על כל פני השכבה.
2 מניחים מעל את הריבוע הבא בגודל (16 ס"מ) ומזלפים שוב קרם בצורת טיפות.
3 חוזרים על הפעולה עם כל השכבות, עד הריבוע האחרון.
4 חותכים את הפירות לקוביות או פרוסות ומסדרים על גבי השכבות – ניתן להפריד לשכבות לפי סוגי הפירות או לשלב יחד.
5 שומרים בקירור עד להגשה.