עוגיות פיסטוק ללא גלוטן של תמי בן דוד

תמי בן דוד מגישה: עוגיות פיסטוק נימוחות ונפלאות לכל שעה. החזות המחוספסת אינה מסגירה את התוכן הנימוח בטעם הממכר של הפיסטוק שהקלייה המקדימה מחזקת מחד את עומק הטעם אך יש בה מאידך עידון מסוים. מתכון ל כ-35 עוגיות.

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

150 גר’ חמאה רכה
120 גר’ אבקת סוכר
1 שקיק סוכר וניל
100 גר’ שמנת חמוצה (15% שומן+)
1 ביצה גדולה
1 כפית קליפת תפוז מגורדת (או קורט הל טחון לאוהבי הטעם האוריינטלי)
¼ כפית מלח
100 גר’ פיסטוק קלוי קל וטחון דק
350 גר’ (½2 כוסות) קמח תמי
1 כפית (6 גר’) אבקת אפייה
לגלגול לפני אפייה
100 גר’ פיסטוק טחון דק וגרוס גס (מעורב)
80 גר’ אב’ סוכר
אופן הכנה
1 מקציפים את החמאה עם אבקת הסוכר משך 3-4 דקות לקבלת קרם אוורירי. מנמיכים את מהירות ההקצפה ומוסיפים סוכר וניל, שמנת חמוצה, ביצה, קליפת תפוז ומלח. ממשיכים להקציף לקבלת תערובת אחידה.
2 מוסיפים פיסטוק טחון, קמח ואבקת אפייה ומעבדים לבצק רך וגמיש. מכסים ומקררים שעה במקרר.
3 מחממים תנור ל-180 מעלות.
4 מכינים את הפיסטוק הטחון ואבקת הסוכר בצלחת עמוקה
5 מעצבים כדורים בקוטר כ-4 ס”מ ומגלגלים לכיסוי באבקת הסוכר והפיסטוק
6 מסדרים את העוגיות על תבנית מרופדת נייר אפייה תוך שמירת מרווחים של כ-5 ס”מ, משטחים קלות להשוואת גובה של כל העוגיות
7 אופים 15 דקות. לא נוגעים בהן בעודן חמות – הן מתייצבות ומתקשות בהמלך הקירור.
8 מאחסנים בקופסא אטומה רק לאחר צינון מוחלט

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות