“פיצה בננה לוטי” של לאון אלקלעי
לאון אל דנטה עם מתכון לקינוח תאילנדי שנשמח לאמץ: בצק דק, בננות, נוטלה וחלב מרוכז
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
2 בננות פרוסות
1/2 כוס נוטלה מדוללת במעט שמנת מתוקה
1 חבילה חלב ממותק בקופסה
אבקת סוכר לפיזור
מעט חמאה
לבצק פיצה:
500 גרם קמח
15 גרם שמרים טריים
15 גרם מלח
300 סמ”ק מים
1 כף שמן זית
אופן הכנה
מכינים בצק מראש
1 במיקסר שמים את המים והשמרים.מפעילים וו לישה במהירות נמוכה
2 מוסיפים שליש מהקמח ולשים עד לתערובת אחידה.
3 מוסיפים עוד שליש ועולים מהירות בחצי שלב.
4 מוסיפים שליש אחרון עם המלח ולשים עד לקבלץ בצק רך, גמיש וחלק.
5 מוציאים את הבצק, צרים כדור, משמנים את קערת המיקסר ומחזירים את הבצק.
6 עוטפים בניילון נצמד ומניחים בצד עד להכפלת נפח.
7 משטחים את הבצק דק מאוד.
8 מניחים בתבנית משומנת בחמאה.
9 מורחים חמאה מעל הבצק ואופים עד להזהבה קלה ביותר.
10 מוציאים, מפזרים פרוסות בננה ומחזיריפ לתנור לעוד דקה.
11 מזלפים “נוטלה” עם שמנת , חלב מרוכז ואבקת סוכר ומגישים.
