מאפינס פיצה ומאפינס מתוקים של מאיה דרין
מאיה דרין מלמדת את אפרת אנזל מתכוני מאפינס פיצה ומאפינס מתוקים שהם קצת יותר בריאים, מתוך התוכנית "קצת יותר בריא"

מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
מתכון ל-12 יחידות
1+1/3 כוס קמח כוסמין מלא
1 כפית גדושה אבקת אפיה
קורט מלח
קורט פפריקה
2 כפות ממרח עגבניות מיובשות טבעי
½ כוס גבינת מוצרלה מגוררת
1 כוס תרד ניו זילנדי טרי קצוץ
חופן בזיליקום קצוץ
1 ביצה
½ כוס יוגורט כבשים או עיזים
1/3 כוס שמן זית
אופן הכנה
1 מערבבים יחד את כל המרכיבים, רק עד שהם מתמזגים.
2 מוזגים לתבנית מאפינס משומנת עד 2/3 גובה.
3 אופים בתנור בחום בינוני, 180 מעלות במשך כ-15 דקות.
מתכון בונוס: מאפינס שיבולת שועל, בננה ומייפל
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
מתכון ל-15 מאפינס
1 כוס + 5 כפות קמח כוסמין מלא (200 גרם)
½1 כוסות פתיתי שיבולת שועל שלמים (100 גרם)
½1 כפיות אבקת אפייה
1 כפית סודה לשתייה
¼ כפית מלח
½ כוס סוכר קנים (100 גרם)
½ כוס סירופ מייפל טבעי (100 גרם)
4 בננות מעוכות
1 ביצה
60 מ”ל שמן קוקוס
אופציה: ½ כוס שברי שוקולד מריר איכותי
אופן הכנה
1 מערבבים בקערה גדולה שיבולת שועל, קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, מלח וסוכר.
2 בקערה אחרת מערבבים בננות, מייפל, ביצה ושמן. מאחדים בעדינות את שתי התערובות (אם רוצים, מוסיפים שברי שוקולד מריר כעת).
3 מעבירים לתבנית מאפינס ואופים במשך כ-20 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות.