עוגת שזיפים עם קראמבל קלה להכנה
מתכון לעוגה בחושה עם שזיפים, המתיקות-חמיצות של השזיף מאזנת את המתיקות של העוגה, והקראמבל מלמעלה נותן אקסטרה טעם חמאתי
זמן הכנה
20 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה ורבע
כשרות
חלבי
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לתבנית 24
1 כוס סוכר
250 גר' חמאה
ביצה 1
1 שקית סוכר וניל
1 שקית אבקת אפיה
3-4 כוסות קמח (כ-500 גרם קמח)
500 גר' שזיפים פרוסים
1 כף סוכר לשזיפים
לקראמבל:
חצי כוס קמח
50 גרם שקדים פרוסים דק
אבקת סוכר
אופן הכנה
מתחילים עם הבצק:
1 מחממים תנור ל 180 מעלות
2 מערבבים את כל חומרי הבצק בקערה, מערבבים ולשים עד לקבלת בצק
3 מגלענים ופורסים את השזיפים ל4 כל שזיף
4 מחלקים את הבצק ל3, מניחים חלק אחד בצד, את שני החלקים האחרים לשים לכדור בצק, משמנים תבנית עם נייר אפייה ומסדרים את הבצק בתחתית התבנית. מהדקים היטב
5 מניחים את השזיפים הפרוסים באופן מסודר על הבצק, מפזרים סוכר מעליהם
6 את שליש הבצק הנותר, מערבבים חצי כוס קמח, לשים ובעזרת הידיים יוצרים פירורי בצק
7 מפזרים את פירורי הבצק מעל השזיפים, מפזרים את השקדים הפרוסים ומכניסים לתנור ל 50 דקות
8 לפינ ההגשה בוזקים אבקת סוכר ומגישים
Zeava7197@jmil.com
זהבה מכלוף says: