פולנטה עם עגבניות של אבי ביטון – קל להכנה
אבי ביטון מכין פולנטה מהירה וטעימה עם גבינות ועגבניות. מתוך התוכנית "במטבח עם אמא"
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
100 גרם קמח תירס
כוס תירס מקופסת שימורים
50 מ”ל חלב
3 כפות שמן זית
50 גרם חמאה עם שמן זית
2 כפות גבינת קשקבל
2 עגבניות קצוצות
שן שום כתושה
צרור בזיליקום טרי
גביע שמנת חמוצה 27 אחוז
גבינת קשקבל להגשה
אופן הכנה
1 מניחים את החמאה, שמן הזית, החלב והקמח בסיר קטן ומערבבים על אש בינונית כ- 15 דקות.
2 בעזרת בלנדר מוט טוחנים את התירס המשומר ומוסיפים למסה. מתבלים במעט מלח. מגרדים פנימה מעט מהגבינה ומערבבים קלות.
3 בקערה נפרדת מערבבים את העגבניות עם הבזיליקום, השום, המלח ושמן הזית ומגישים מעל הפולנטה עם שמנת חמוצה ומעט קשקבל מגוררת.
