לביבות תפוחים אווריריות – פנקייק תפוחים פולני

קינווח פולני מסורתי הפופולרי מאוד בקרב ילדים ומבוגרים כאחד, ולרבים טעם של ילדות. ניתן להגיש את הלביבות התפוחים האווריריות הללו חמות או קרות, עם אבקת סוכר, ריבה, פירות או תוספת אהובה אחרת. ישנן 2 גרסאות להכנה: עם שמרים וללא שמרים.

צילום: שירן פרץ
זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
40 דקות
כשרות
חלבי
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

למתכון עם שמרים:
2 תפוחים גדולים
6 כפות גדושות של קמח
2 כפות שמרים טריים
1 כף חמאה
קורט מלח
2 כפיות סוכר
1 ביצה שלמה
חצי כוס חלב
שמן לטיגון
אבקת סוכר לקישוט
ללא שמרים:
2 ביצים בינוניות
כוס חלב חם
2 תפוחים בינוניים
1.5 כוסות קמח מלא
חצי כפית סודה לשתיה
חצי כפית אבקת אפיה
שמן לטיגון
אבקת סוכר לקישוט
אופן הכנה
1 טורפים את הביצים לתוך הקערה. יוצקים פנימה גם את החלב החם מעט. מקציפים הכל עם מזלג או לזמן מה עם מיקסר במהירות נמוכה.
2 מוסיפים לקערה גם את הקמח מנופה עם אבקת אפייה וסודה לשתייה. מערבבים שוב את כולו לבצק חלק.
3 נותנים לבצק לנוח זמן מה. זה הזמן הטוב ביותר לקלף את התפוחים ולגרר או לחתוך אותם דק.
4 מוסיפים לקערה עם הבלילה את התפוחים המגוררים או הקצוצים ומערבבים את כולו בכף.
5 מחממים מחבת גדולה. יוצקים מנות כפולות של הבלילה לתבנית
6 מטגנים את שברי התפוחים על מבער בינוני במשך 1.5-2 דקות בכל פעם, משני הצדדים עד להשחמה. הפנקייק תופח בעודם במחבת.
7 מעבירים את הלביבות לצלחת עם נייר סופג.
8 למי שאוהב ניתן לפזר אבקת סוכר מעל לקישוט.
9 בתאבון!

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם