סופגניות פולניות אותנטיות מטוגנות ממולאות בריבה

קינוח פולני אותנטי שאוכלים במסיבות וחגיגות. סופגניות מטוגנות ממולאות במרמלדה או פודינג, ומעל מפזרים אבקת סוכר.

זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
כשעה וחצי
כשרות
חלבי

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

90 גרם שמרים טריים או 4.5 כפות שמרים יבשים
1 כף סוכר
1 וחצי כוסות קמח
1 כוס חלב פושר
לבצק:
6 חלמונים + 1 ביצה שלמה
חצי כוס סוכר
6 כוסות קמח
4\3 כוס חלב פושר
גרידת ומיץ לימון
3.5 כפות אלכוהול 75%
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל
100 גרם חמאה מומסת ומקוררת
שמן לטיגון
למילוי:
1 צנצנת ריבה בטעם שאוהבים
אבקת סוכר לקישוט
אופן הכנה
1 מכניסים את השמרים, קמח, סוכר וחלב לקערה ומערבבים.
2 מניחים את הקערה במקום חמים מכוסה במגבת ומניחים לתפיחה של שעה
3 כשהשעה כמעט נגמרה, מכינים את הבצק על ידי הקצפה של ביצים חלמונים, ביצה וסוכר בקערת מיקסר עם מקצף, עד שהוא לבן ותפוח (בערך 3-4 דקות)
4 במיקסר מחליפים את המטרפה למשוט ערבוב, מוסיפים את בלילת השמרים ומתחילים לערבב.
5 מתחילים בהדרגה להוסיף קמח, לסירוגין עם חלב. הוסף גם גרידת לימון ומיץ, אלכוהול, מלח ותמצית וניל.
6 כשהיא נעשית סמיכה מדי לערבב עם משוט המערבל, מתחילים ללוש ביד. ללוש עד שהבצק חלק והוא לא נדבק יותר לידיים (לא פחות מ-10 דקות).
7 לבסוף מוסיפים לאט חמאה מומסת וממשיכים ללוש עד להטמעה.
8 מניחים את הבצק בקערה גדולה, מכסים במגבת ומניחים לתפיחה למשך שעה או עד שהוא מכפיל את נפחו.
9 לאחר שעה, מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים לעובי של כ-½ אינץ' / 2 סנטימטר. בעזרת כוס או קופסת מתכת קורצים עיגולים ומניחים על תבנית עוגייה. מכסים עיגולי בצק במגבת ומניחים לתפיחה של שעה.
10 כ – 15 דקות לפני שהשעה נגמרת, מחממים סיר עם שמן עמוק ומתחילים להניח את 2-3 סופגניות בכל פעם לטיגון בשמן.
11 מטגנים את הסופגניות עד שהן מזהיבות (בערך 2-3 דקות לכל צד) והופכים. אל תמהרו בתהליך הזה: אנחנו רוצים לוודא שהבצק מתבשל גם מבפנים. אם הבצק נשרף מיד, מנמיכים את החום. לאחר חום זהוב, מוציאים ומניחים על נייר סופג.
12 לאחר שהסופגניות התקררו, באמצעות שקית זילוף מזלפים פנימה את הריבה וממלאים את הסופגניה.
13 מפזרים מעל אבקת סוכר
14 בתאבון!

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם