עוגת אוזני המן רכה ומפנקת במילוי פרג קלאסי לפורים

השילוב המושלם בין עוגת פרג ואוזני המן! עוגת אוזני המן רכה ומפנקת מפוצצת בפרג. לכל מי שאוהב פרג באוזני המן זהו המתכון המושלם בשבילכם!

זמן הכנה
15 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
כשעה וחצי
כשרות
חלבי

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לבצק שמרים:
3 וחצי כוסות קמח
4\1 כוס סובר
2 ביצים M
1 כף שמרים יבשים
1 כוס חלב פושר
60 גרם חמאה רכה
למילוי פרג:
1/3 כוס (65 גרם) סוכר לבן או חום בהיר
1/2 כוס (120 מ”ל) חלב
2 כפות דבש או מייפל
40 גרם חמאה
250 גרם פרג טרי, טחון במקום
1 ביצה
לציפוי: 1חלמון + 1 כפית חלב טרופים יחד
אופן הכנה
לבצק:
1 מניחים בקערת המיקסר קמח, שמרים, סוכר ומערבבים עד למרקם אחיד.
2 מעבדים את המיקסר במהירות נמוכה ואז מוסיפים את החלב והביצים, וממשיכים לעבד עד לקבלת בצק מגובש.
3 מוסיפים את חתיכות החמאה, קוביית חמאה אחת בכל פעם, עד שהיא נטמעת בבצק, וממשיעים ללוש את הבצק עווד כ 8 דקות עד שמתקבל בצק רך ואחיד.
למילוי:
1 בינתיים שמים בסיר בינוני סוכר, חלב דבש וחמאה ומביאים לרתיחה.
2 כשהנוזלים רותחים מוסיפים את הפרג ומערבבים היטב. מורידים מהאש וממשיכים לערבב במשך 2 דקות נוספות.
3 מוסיפים ביצה ומערבבים היטב עד שהיא נטמעת. מעבירים למקרר לחצי שעה (ואפשר גם לילה).
להרכבה:
1 קורצים וממלאים: על משטח עבודה קר מרדדים את הבצק לעובי של 1-2 ס"מ. קורצים עיגולים בקוטר 5 -7 ס"מ ומניחים באמצע כל יריעת בצק עגולה, כפית גדושה מהמלית המוכנה. מקפלים לצורת משולש ומניחים על תבנית מרופדת נייר אפיה. משתדלים להניח את אזני ההמן במרחק 2 ס"מ זה מזה על מנת לאפשר תפיחה נוספת.
2 מברישים את הבצק בביצה עם החלב ומתפיחים עוד 30 דקות בטמפ' החדר ובינתיים מחממים תנור ל-175 מעלות טורבו.
3 אופים 20-25 דקות עד לקבלת שוליים בצבע חום בהיר. מוציאים מהתנור ומצננים 5 דקות בתבנית. הריח כבר יעשה את שלו וכל מי שנמצא בבית ומחוצה לו, כבר יגיע לטעום. מגישים חמים.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם