עוגת פרג קלה להכנה של קרן אגם
מתכון קל להכנה לעוגת שמרים פרג מטורפת של קרן אגם. עוגה טעימה ומומלצת לכל אוהבי הפרג. לחטוף ישר מהתנור ולאכול חם!

זמן הכנה
15 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה
כשרות
חלבי
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
תבנית אינגליש קייק
4 ביצים גודל L
250 גר' חמאה
2 כוסות סוכר לבן (300 גר')
135 גר' פרג טחון
135 גר' חלב
240 גר' קמח לבן תופח
2 כפות קוניאק
1 כפית תמצית וניל
1 כף גרידת מלימון אחד בינוני
גרידה מתפוח עץ
אופן הכנה
1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים היטב את תבנית האפייה
2 משרים את הפרג בחלב החם למשך 15-20 דק'.
3 מערבבים היטב חמאה וסוכר במיקסר עם וו גיטרה, מוסיפים ביצים אחת אחת וממשיכים לערבל, מוסיפים את הפרג והחלב ומערבבים היטב.
4 מוסיפים גרידת לימון, וניל, קוניאק ומערבבים. מוסיפים את הקמח ומערבבים עד לקבלת מסה אחידה. לבסוף מוסיפים את התפוחים ומערבבים מעט.
5 מעבירים לתבנית ואופים כ: 35-40 דק'
6 כשהעוגה מצטננת אפשר אבקת סוכר או ציפוי שוקולד.