טראט טאטן מלוח עם תפוחי אדמה וגבינות של אבי ביטון
טארט טאטן עם טוויסט: טארט טאטן מלוח כמנה עיקרית עם תפוחי אדמה, פטריות, גבינה וטחינה. מתוך התוכנית "ארוחות בלבן"
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לטארט (המרכיבים למחבת בקוטר 26):
3 תפוחי אדמה דזירה קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 3 ס”מ
1 חבילת פטריות פורטובלו
5 ענפי טימין ( רק העלים )
6 שיני שום
50 גרם חמאה
3 כפות שמן זית
מלח, פלפל
גבינת בולגרית צאן
1 חבילת בצק עלים
לטחינת יוגורט:
4 כפות יוגורט
מלח
4 כפות טחינה
מים
אופן הכנה
הכנת הטארט:
1 שמים במחבת את החמאה והשמן ומחממים.
2 חותכים את תפוחי האדמה ומתבלים במלח ופלפל ומניחים במחבת ומשחימים מעט.
3 חותכים פטריות לחצאים ומוסיפים אותם לחורים בין תפוחי האדמה וממליחים ומוסיפים פלפל, מטגנים כ – 4 דקות.
4 מקלפים את שיני השום ומוסיפים למחבת.
5 מוסיפים לתערובת את הטימין.
6 מרדדים את בצק העלים.
7 מניחים את בצק העלים על המחבת ומהדקים את הקצוות,חותכים את השוליים המיותרים.
8 מחוררים את הבצק העלים בעזרת מזלג כדי שהאדים בתנור ייצאו ממנו.
9 מכניסים את המחבת לתנור ל- 25-30 דקות על חום של 180-200 מעלות.
10 מוציאים את הטראט מהתנור ונותנים לו להתקרר כ – 10 דקות.
11 הופכים את הטארט טאטן ומוציאים מהמחבת.
12 פורסים גבינה בולגרית לחתיכות ומניחים מעל הטארט.
13 מגישים לצד טחינת היוגורט.
טחינת יוגורט:
1 מערבבים את מרכיבי טחינת יוגורט בעזרת בלנדר מוט לקבלת מרקם קרמי.
